EU indfører told på fladskærme

Ifølge brancheforbundet Bitkom vil EU-kommissionen indføre en toldafgift på 14 procent på alle fladskærme med DVI-indgang.

Det tyske it-brancheforbund Bitkom advarer om stigende priser for LCD-computerskærme. Ifølge brancheforbundet har EU-kommissionen besluttet at pålægge alle LCD-skærme med digital DVI-indgang (Digital Visual Interface) en toldafgift på 14 procent.

»Marginalerne i it-handelen er meget tynde. Det betyder at forhandlerne er tvunget til at videregive den nye told til kunderne i form af højere priser,« siger Bernhard Rohleder, formand for Bitkom.

Bitkom kritiserer EU-kommissionens beslutning om at opkræve told på fladskærme og fremfører, at tolden er i strid med internationale handelsregler.

På et møde i verdenshandels-organisationen WTO i 1996 har EU skrevet under på den såkaldte »Information Technology Agreement«, som fastlægger at alle it-produkter skal være toldfri.

Men EU-kommissionen mener, at LCD-skærme med DVI-indgang ikke falder ind under definitionen for it-produkter, men i stedet skal betragtes som underholdnings-produkter.

Det europæiske brancheforbund EICTA fremlagde i foråret tekniske retningslinier for, hvordan der kan skelnes mellem skærme til it- og underholdningsbrug, men EU har i stedet valgt at følge sin egen definition.

Brancheforbundet opfordrer EU-kommissionen til at udarbejde en fælles løsning med it-branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere