Blind hacker terroriserede TDC

En usædvanlig hacker-sag er under oprulning i Københavns Byret. En blind autist er tiltalt for at have foretaget flere hundrede tusinde opkald til TDC, alarmcentraler og politistationer.

En 25-årig blind hacker er tiltalt for at have foretaget mere end 150.000 falske opkald til TDC i løbet af et år. Den unge mand er usædvanlig god til at huske tal-kombinationer og har brugt sine evner til at hacke sig ind på så mange telefon-systemer, at han sætter europæisk rekord. Det fortalte et vidne tirsdag i Københavns Byret, skriver Politiken.

»Hans hjerne fungerer som en computer«, sagde Steen Juul Larsen, der efterforsker misbrug af telefonnettet hos TDC.

Men det er ikke kun TDC, der har modtaget falske opkald fra den 25-årige. Han har også foretaget tusindvis af opkald til Banemark og Lyngby Radio, der koordinerer nødopkald fra skibe.

Politiet mener at mandens aktiviteter bragte jernbane-sikkerheden i fare, fordi de mange opkald medførte, at sikkerheds- og nødtelefoner i Banedanmarks prioriterede nødnet blev blokeret.

Den tiltalte kunne under sin vidneforklaring huske alle de numre, som han havde brugt til at bryde systemerne. Men han nægter sig skyldig i anklagerne.

»Jeg kedede mig og var nysgerrig efter at se, hvem numrene var til. Hvis jeg havde vidst, det bragte nogen i fare, havde jeg holdt mig 500 kilometer væk fra det«, sagde den 25-årige ifølge Politiken.

Den 23. maj falder der dom i sagen. Foruden erstatning til TDC og Banedanmark kræver anklageren psykiatrisk behandling på ubestemt tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere