Pc-salg falder for første gang

Nye tal fra PC Data viser at det samlede pc-salg i år 2000 faldt med 1 pct. i forhold til 1999.

Den gamle prognose om, at pc'ere forsvinder til fordel for mobiltelefoner, håndholdte computere og andre "tynde klienter", er måske ikke så forkert endda. Ihvertfald fortæller den nyeste opgørelse fra PC Data, at der skidt ud med pc-salget. I 2000 faldt antallet af afsatte pc'er med 1 pct. i forhold til året før.


Det er faktisk første gang nogensinde, at salget er faldet over en periode på et år. For et vækstbranche, der er forkælet med boomende salgstal, er det lidt af et chok, at markedet nu ser ud til at være mættet med pc'er.


Jule-måneden december blev lidt af en katastrofe med et fald på 24 pct. i forhold til december 1999. December var den femte måned i rækkefølge med negative tal og den anden måned med en tocifret negativ udvikling.


PC Data fortæller også at gennemsnitsprisen for en pc faldt med 7 pct. til 846 dollar i december måned.


Til gengæld kan firmaer som fremstiller mobile enheder glæde sig. Salget af Palm, Visor og PocketPC'er er mere end fordoblet fra december 1999 til sidste måned. MP3-afspillere oplevede en vækst på 400 pct., web-kameraer steg med 68 pct. og CD-brændere solgte 65 pct. bedre end året før.


(Kilde: Nua)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere