Rapport om elektronisk handel

Forskningsministeriet og Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) har udsendt en ny rapport om den elektroniske handel i Danmark. Rapporten bekræfter og dokumenterer en række fordomme på området, men rummer også mange overraskende konklusioner. Den peger ikke overraskende på, at der ved udbringning af dagligvarer er store mangler ved de nuværende distributionssystemer - det gælder især håndteringen af køle- og frostvarer. Mere overraskende er det, at de store danske dagligvarekæder ikke mener, at de på kort sigt kan tjene penge på e-handel, og at de har svært ved at se, at e-handel kan skabe større loyalitet hos forbrugerne.


En anden vigtig pointe er, at virksomheder, som ønsker at handle elektronisk, er nødt til at indrette sig efter forbrugernes daglige arbejdstider og døgnrytme når de skal levere varer. Det er altså kunderne, der bestemmer, hvornår pakkeposten skal komme fremover.


Den fremtidige vækst i elektronisk handel mellem virksomheder forventes at medføre øget fokus på besparelser i forsyningskæden. Det betyder at visse led som i dag findes i kæden, f.eks. grossistleddet, forventes at forsvinde.


For transportvirksomhederne vil konsolideringen af markedet fortsætte, og der vil ske en stigning i antallet af alliancer for at øge konkurrenceevnen. Samtidig vurderes transportbehovet at skifte mod mindre forsendelser med større frekvens og stigende krav til leveringspræcision og hastighed.


Rapporten er skrevet af lektor Niels Kornum fra Handelshøjskolen i København og Mark From-Poulsen fra konsulentfirmaet A.T. Kearney. Den er baseret på interviews med 14 virksomheder, primært fra detail- og transportsektoren.


Den kan hentes fra adressen www.elektroniskhandel.dk.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere