Siemens taber på stærkt voksende mobilmarked

Ifølge en ny undersøgelse er mobilmarkedet vokset eksplosivt i årets første måneder. Siemens taber terræn, og Nokia er ved at have genfundet formen.

Ifølge en ny undersøgelse fra analyseinstituttet Gartner voksede salget af mobiltelefoner i årets første kvartal med 17 procent i forhold til samme periode sidste år. Siemens er den store taber, og Nokia er på vej tilbage.

Salget af mobiltelefoner voksede i årets første kvartal med 17 procent i forhold til samme periode sidste år, som ellers var præget af et rekordstort salg på hele 154 millioner mobilenheder.

Tyske Siemens er en af de producenter, der ikke har formået at udnytte det voksende marked.

»Siemens har den laveste markedsandel siden 1999, og det skyldes usikkerheden om fremtiden i Siemens' mobilforretning. Den har fået teleselskaberne og andre salgskanaler til at miste tilliden til virksomheden og dens produkter,« siger teleanalytikeren Ben Wood fra Gartner.

Han fremhæver desuden, at Siemens kunne have afbødet faldet ved at forklare sig bedre på selskabets generalforsamling den 27. januar i år. Siemens tabte sidste år omkring en milliard kroner på mobilforretningen, og det var ventet, at ledelsen ville præsentere en redningsplan - men den udeblev, og det ser man nu konsekvensen af.

Mange af de andre producenter rider på mobilbølgen. Nokia fortsætter de gode takter fra slutningen af sidste år og holder dermed sin markedsandel over 30 procent - dog er der langt op til de 40 procent, som er selskabets erklærede mål. Også Motorola og Samsung viser fremgang

I 2004 som helhed blev der solgt 674 millioner mobilenheder. Gartner har i sin nye undersøgelse opjusteret forventningen til 2005 fra 730 millioner enheder til 750 millioner enheder.

Den store vækst skyldes ikke mindst en stigende efterspørgsel på de nye mobilmarkeder i Østeuropa, Mellemøsten, Afrika og Latinamerika.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere