Visma Software reducerer underskud

ERP-delen af Visma Danmark tabte 2,5 millioner kroner i 2005. Service-selskabet, som deler adresse og direktør med ERP-selskabet, redder dog indtjeningen hjem til et samlet plus.

Det har været en sej proces for Norske Visma at udbrede koncernens ERP-system på det danske marked. Forrige år tabte Visma Software A/S seks millioner kroner. Sidste år blev tabet på 2,5 millioner kroner, viser det netop offentliggjorte regnskab.

Ifølge direktør Peter Lauring er Visma dog på rette vej i Danmark.

»Det går ikke så hurtigt, som vi gerne ville. Men jeg tror på det lange seje træk frem for korte hurtige ryk. Andre smider et par millioner på bordet for at komme hurtigt ind markedet, men det har vi prøvet - det virker ikke,« fortæller Peter Lauring.

Han har nu i et år været direktør for både Visma Services og Visma Software efter at den hidtidige software-chef, Kim Toft Madsen, søgte nye udfordringer udenfor ERP-branchen.

Visma Services, der tilbyder outsourcet bogholderi for små virksomheder, er ifølge Peter Lauring betydeligt mere fokuseret på service end Visma Software, der omvendt er meget produkt-orienteret. Planen er at lade service-fokuseringen smitte af på software-området, hvor kunderne i højere grad skal passes og plejes, oplyser han.

Visma Services Danmark A/S kom ud af 2005 med et overskud på seks millioner kroner, hvilet var en beskeden stigning i forhold til 2004. Omsætningen voksede til gengæld fint - fra 60 til 80 millioner kroner.

Ifølge ledelsesberetningen forventer Visma Software øget aktivitet og et overskud af »behersket størrelse« i 2006.

Visma købte sidste år virksomheden FK Data A/S, der står ERP-systemet Winkompas. Der er dog ingen umiddelbare planer om at forsøge at konvertere Winkompas-kunderne til Visma-systemet, oplyser Peter Lauring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere