Siemens overtager DeMars

Den tyske elektronikgigant Siemens har nu overtaget Forsvarets it-system - DeMars. Den 11 juni overtog Siemens driften, og den 3. juli flyttede DeMars datacenter fra IBM til Siemens.

Siemens Business Services har den 11. juni overtaget driften af Forsvarets it-system - DeMars. Og den 3. juli blev overdragelsen fuldendt, da DeMars flyttede sit datacenter fra IBM til Siemens.

Den 7. marts i år underskrev Forsvaret og Siemens en kontrakt om drift og vedligeholdelse af DeMars samt en kontrakt om videreudvikling af DeMars og it-infrastrukturen i Forsvarsministeriet.
Derfor har Forsvaret, Siemens og IBM i løbet af foråret samarbejdet om at forberede en smertefri overgang fra IBM til Siemens, samtidig med at IBM har overbragt den nødvendige viden til sin efterfølger.

Fredag den 1. juli klokken 12.00 blev der så lukket for brugernes adgang til systemet, og søndag den 3. juli klokken 9.00 var flytningen overstået, og brugerne fik igen adgang til systemet. Dermed er det slut på 7 års samarbejde mellem IBM og Forsvaret.

DeMars-systemet bruges blandt andet til økonomistyring, materielforvaltning og administration af de omkring 30.000 medarbejdere i forsvaret. DeMars (Dansk Forsvars Management og Rerssourcestyringssystem) bygger på en SAP-platform, er bygget af IBM og fungerer nu som afløser for 90 forskellige gamle it-systemer.

Kontrakten mellem forsvaret og Siemens løber i fire år med mulighed for forlængelse på to gange et år. Derefter skal opgaven igen i udbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere