Artikel top billede

Java SE 7 lanceret - med fejl

Efter fem års ventetid er Java 7 lanceret. Det sker dog med fejl i JVM'en, der kan få applikationer til at fejle. Der er delte meninger om, hvor alvorlig fejlen er. Læs mere om det og hvordan fejlene undgås.

Sidst i forrige uge blev Java SE 7 frigivet efter næsten fem års ventetid. Det sker, efter at Java SE 7 blev foreløbigt godkendt i juni, som Computerworld tidligere har rapporteret.

Der er en del interessante features i den nye release som det ses i boksen længere nede.  

Siden frigivelsen kom der dog også meldinger om, at der er fejl i den såkaldte Hot Spot-optimering i Java Virtual Machine (JVM), som eksekverer java-koden.

Det betyder, at JVM'en kan crashe eller resultere i programfejl i ellers fejlfri java-programmer. Det er altså under selve optimeringen af Java-koden i i program-eksekveringen, at der introduceres fejl.

Der er tale om tre fejl, som er registreret hos Oracle. Det er fejl 70701347044738 og 7068051.

Der er forskellige opfattelser af, hvor alvorlige fejlene er.   
  
Apache-projekt ramt
Apache-projektet Solr var blandt de første, der fik problemer med Hot Spot-optimeringen.

Det fik Apache-projektet til at udsende en advarsel om fejlene.
Uwe Schindler, der udvikler til Solr-projektet, har en detaljeret gennemgang af fejlen på sin blog.

Med til historien hører, at Apache og Oracle er uenige om Javas licenspolitik, hvilket fik Apache til at forlade Java-samarbejdet i december forrige år.

Fejlene fik datalogi-professoren og Java-bogforfatteren Cay Horstmann fra San Jose State University til at sammenligne JVM-fejlene med Intels berygtede Pentium-fejl fra 1994. Chippen kunne regne forkert.

"Så, under visse omstændigheder tager Hotspot angiveligt fejl. Den kan crashe, men det bekymrer mig ikke så meget. Det vil jeg lægge mærke til. Men den kan også give det forkerte resultat, uden at jeg bemærker det. Jeg vil ikke være et forskræmt egern i tilfælde som det her, men jeg må sige, at "sjældent forekommende" fejl på en meget udbredt platform bekymrer mig," skriver Cay Horstmann på sin blog.

Kun storstilet optimering skaber problemer

Ifølge Oracle-udvikleren Markus Eisele er der dog ikke grund til at skabe for megen panik. Blogs med overskrifter som "Don't Use Java 7, For Anything er ikke seriøse og spreder blot FUD, mener Markus Eisele.

I blogindlægget "Don't use Java 7? Are you kidding me?" påpeger han, at det kun er programmer, der anvender optimering i stor stil, der bliver ramt. Ved almindelig brug vil problemerne ikke optræde. Endelig fremhæver Markus Eisele, at Oracle er opmærksom på fejlene og at de vil være fikset i næste eller den følgende service release.

Har du mistanke om, at dine ellers fejlfri og godt kørende Java-programmer er begyndt at fejle under den nye JVM, så kan du prøve at slå loop optimering fra med JVM-argumenterne
-XX:-UseLoopPredicate og -XX:LoopUnrollLimit=1




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere