Artikel top billede

Anvend grafikprocessor og parallelprogrammering i C++

Microsoft giver C++-programmører mulighed for at anvende grafik-processorer (GPU'er) til parallelprogrammering.

I dag er langt de fleste computere udstyret med flerkerne-processorer.

Det betyder, at programmeringssprog bør være udstyret med features, der giver mulighed for parallelprogrammering.

Parallelprogrammering gør det nemlig muligt at eksekvere et program langt hurtigere end normalt.

Hvis udviklere samtidig får mulighed for at anvende en grafik-processor til talknusning fremfor den traditionelle CPU, så er der rig lejlighed for at få beregningstunge programmer til at eksekvere langt hurtigere.

Anvend GPU'en til intensive beregningsopgaver

Intel har tidligere vist, at grafik-processorer er langt hurtigere til parallelberegninger end computerens traditionelle CPU.

Nu tager Microsoft et nyt skridt for at gøre parallelprogrammering tilgængelig for C++-udviklere, så de også kan udnytte de rasende hurtige grafik-processorer til beregningstunge opgaver.

På sin blog skriver S. Somasegar, senior præsident for Microsofts udvikler-division, om Microsofts nye C++ Accelerated Massive Parallelism (AMP), der blev lanceret forleden på chip-fabrikanten AMD's Fusion Developer-konference.

"Microsoft ønsker at gøre det alment tilgængeligt at skrive kode, der drager fordel af heterogen hardware som GPU'er. Så ligesom vi har gjort førhrn med multikerne, så kommer denne nye egenskab i den næste version af Visual Studio," lover S. Somesagar blandt andet.
 
Microsofts satsning på parallelprogrammering
Dermed henviser han til, at C++ AMP blot er det seneste udspil fra Microsofts rettet mod at gøre parallelprogrammering tilgængelig for C++-udviklere. 

Microsoft har nemlig tidligere givet udviklere mulighed for at udnytte flerkerneprocessorer og parallelprogrammering blandt andet ved at introducere Parallel Patterns Library for C++-programmer i Visual Studio 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere