Artikel top billede

Nørdkontoret: Køl mobilbatteriet ned og forlæng levetiden

Du kender måske en på kontoret, der ofrer meget tid på at løse et tilsyneladende lille teknisk problem. Måske er du selv en af dem selv? Her er en løsning, der formentlig forlænger mobilbatteriets levetid, men er det overkill?

Vi må erkende det. Vi bliver mere og mere afhængige af vores mobilbatterier. Er de flade, mister vi ikke kun muligheden for at foretage og modtage opkald; vi er også pludselig afskåret fra adgang til mails og diverse forretningssystemer.

Derfor er der stor interesse for Business Centers artikler om, hvordan du kan minimere belastningen af dit mobilbatteri og hvilke apps, der belaster dit mobilbatteri.  

Batterier mister kapacitet over tid

Generelt bliver batterier dårligere, efterhånden som tiden går. Genopladeligelige batterier som mobilbatterier får efterhånden lavere maksimal kapacitet, blandt andet grundet kemisk nedbrydning. Høje temperaturer kan være med til at accelerere den nedbrydning. Et standard lithium-ion batteri taber omkring 20 procent af kapaciteten efter blot ét års brug ved normal rumtemperatur  og mere ved højere temperaturer eller andre ekstreme forhold.

Begræns kapacitetstab med nedkøling

Det er ikke kun Business Centers læsere, der er interesserede i at bevare så meget saft og kraft som muligt i mobilbatterierne.

Nogle brugere synes dog at gå til yderligheder i forsøget på at spare på batteriet.

Business Center faldt over denne løsning, der øjensynligt forlænger mobilbatteriets levetid, men også kræver en del forberedelse. Umiddelbart overkill synes vi, men måske er det et fredag eftermiddags-projekt, som nørden på kontoret kan se nærmere på?

Business Center fralægger sig ethvert ansvar for eventuelle skader på mobiltelefonen.

Brugeren Dr. West fra Afrotech hævder, at han kan reducere kapacitetsforringelsen for et batteri til kun 14 procent på et år. Hvordan? Ved at køle mobiltelefonen ned om natten.

Den teoretiske løsning er jo enkel, men den praktiske udførsel er lidt omstændelig.

Pas på kondensvand!

Blandt andet skal løsningen tage højde for, at der ikke dannes kondensvand i mobiltelefonen. Derfor går det ikke bare at lægge mobiltelefonen ind i køleskabet. Tænk på, hvordan en pose frugt ser ud efter at have været i køleskabet. Du ønsker ikke at få samme mængde kondensvand i din mobiltelefon. 

Derfor er løsningen fra Afrotech-brugeren da heller ikke at lægge mobiltelefonen ind i et lukket nedkølet rum, men en åben metalbakke.

Her er opskriften

Blandt ingredienserne til løsningen er Arctic Silver 5 3.5G Polysynthetic Silver Thermal Grease CPU Heat Sink Compound samt mere almindelige ting som metalbakke og skruer. Derudover udnytter løsningen den termoelektriske Peltier-effekt.

Du kan få den fulde opskrift og billeder af fremgangsmåden her.

Når du har samlet løsningen, er den daglige brug enkel.
Før du går i seng, sætter du mobilen til opladning og lægger den ned i køleren. Når du vågner, er mobilen opladet - vel at mærke uden at batteriet er lige så nedslidt, som det ville have været uden køleren.

Business Center kan ikke undgå at være imponeret over kreativiteten, og hvis du ønsker at dit mobilbatteri skal performe optimalt i mange år fremover, er det da en interessant løsning. 

Men er det ikke nemmere og billigere blot at udskifte batteriet efter et par år?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere