Artikel top billede

Sådan får du fleksibel adgang til data uden at miste kontrollen

Det er muligt at kombinere online-tjenesternes fleksibilitet med egen storageserver. Læs om den seneste udvikling inden for netværksstorage til den lille virksomhed.

Som mindre virksomhed kan man vælge at lægge nogle forretningsdata ud i online-systemer, hvor udbyderen så sørger for at tage backup og vedligeholde server-hardware og -software.

Nogle planlægger at gå hele vejen og skille sig helt af med serverne i virksomheden. Eksempelvis virksomheden Knud E. Dan, som Business Center talte med forrige år.

Andre virksomheder foretrækker at have deres egen server stående. Så er er man selv ansvarlig for at undgå data-tab og/eller data-læk. Og man slipper for at stå med håret i postkassen, når en internet-service pludselig melder, at servicen lukkes.

Som det skete i slutningen af sidste år, da drop.io meddelte, at brugere havde indtil 15. december til at downloade deres data. Efter den dato blev alle data slettet.

Men selv om man ønsker at have sine egne servere stående i virksomheden, bør man have samme fleksibilitet, som online-tjenesterne tilbyder: Adgang til data hvor som helst og når som helst.

Netværksstorage med adgang fra internettet

En trend inden for netværksstorage eller Network Attached Storage (NAS) er storage, hvor det er enkelt at få adgang til data via internettet. NAS med cloud som det også kaldes.

På CES-messen, der ellers handler mest om forbrugerelektronik, præsenterede en række leverandører den slags storageløsninger rettet mod mindre virksomheder.

Buffalo Technology lancerede eksempelvis et nyt NAS-drev med navnet CloudStor. Du forbinder Cloudstor til din internet-router, og så er du klar til at anvende storage-løsningen fra kontoret eller ude hos kunden. 

Cloudstor bliver vist som et system-drev på din bærbare med et drev-angivelse som F:, ligesom når du tilslutter enhver anden USB-enhed. Men når du tager den bærbare med dig ud til en kunde, vil du stadig have adgang til drevet, hvis du har internet-forbindelse.

Streaming af produktvideoer til mobil

Cloudstor giver mulighed for at streame video-indhold fra serveren direkte til en mobiltelefon via internettet.

Det kan eksempelvis være byttigt for sælgeren, der får en nem og handy måde at vise kunder de seneste produktvideoer.

Business Center har ikke nogen oplysninger om, hvornår Cloudstor kommer til Danmark, men de oplyste priser for Cloud med 1 terabyte er omkring 1.000 danske kroner (170 dollar) og 1.600 kroner (270 dollar) for en 2 terabyte model. 

Synology DiskStation: Data-kontrol og fjernadgang

Vi har tidligere kigget nærmere på storage-løsninger fra Synology og nu har Synology opdateret deres produktlinje med et par nye DiskStation-tilbud.

Den nye DS211+ tilbyder storagekapacitet på 6 Terabyte og en mængde muligheder for fjernadgang, websites og streaming af eksempelvis internetradio. 

For virksomheder med større storagebehov kan DS1511+ håndtere op til 45 terabyte samtidig med at der er samme udbud af web-adgang som DS211+ kombineret med mere avancerede administration-features.

Der er klare tegn på, at storage til små virksomheder hurtigt er ved at få samme muligheder for internet-adgang som traditionelt har været forbeholdt de større, mere komplekse og ikke mindst dyrere storageløsninger til store virksomheder.

Det gør det muligt for mindre virksomheder at lægge deres data i skyen uden at abonnere på egentlige internet-tjenester.

Som alternativ til hosted storage kan NAS-drev som Synology DS211+ og Buffalos Cloudstor være attraktiv for dig, hvis du er lidt i tvivl om, hvorvidt du vil gemme dine forretningsdata på en server, som du ikke har fuldstændig kontrol over.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere