DF beskyldes for løftebrud

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. maj 2007.


Arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti forsøger at spinne sig ud af det faktum, at han er løbet fra sit løfte om lovindgreb. Det mener fagforeningerne.

Spin af værste skuffe.
Det er reaktionen på Bent Bøgsteds udfald mod fagforeningerne, hvor han giver fagforeningerne skylden for at der ikke bliver en lov imod hemmelige jobkarteller.
"Det er rent spin. Faktum er, at han løber fra sit løfte," siger formand Jan Helmer fra DJØF Privat.
Han forklarer, at under fagforeningens høring i efteråret 2006 var alle enige om, at man skulle stavnbindingen til livs - også Bent Bøgsted.
"Det har Bent Bøgsted ikke leveret, og nu forsøger han at skyde skylden på os. Det er helt grotesk" siger Jan Helmer.
Og Prosa, Business Danmark og IDA er forbløffet over ordførerens kritik.
Leder af juridisk afdeling i Prosa Hanne Lykke Jespersen beskylder Bent Bøgsted for at tale mod bedre vidende.
"Vi sagde nej til lovforslaget, ikke bare fordi det ikke er godt nok, men fordi det er ringere end ingenting. Bent Bøgsted siger, at lovforslaget ville forbyde hemmelige karteller, men det er simpelthen ikke rigtigt," siger hun.
Fagforeningerne mener, at loven ville gøre det gratis at lave jobkarteller og reelt stadig tillade de hemmelige aftaler, da lovforslaget indebar, at virksomhederne ved mulige overdragelser fortsat må holde aftalerne hemmelige.
"Sagen er, at man over en kop kaffe kan diskutere, om man skal lave en virksomhedsoverdragelse, indgå et jobkartel og herefter blive enig om, at det der med virksomhedsoverdragelse alligevel ikke var sagen. Så er den hemmelige aftale fuldt lovlig - efter det lovforslag, regeringen fremsatte" siger Hanne Lykke Jespersen.
Pres på ministeren
Business Danmark konstaterer, at Bent Bøgsted pludselig er hoppet over på arbejdsgivernes side.
"Det er fair nok, at DF vil tækkes Dansk Arbejdsgiveforening. Vi er bare ikke enige. Men så må al den snak om, at loven var en gave til lønmodtagerne altså forstumme. Den er der altså ingen der hopper på," siger presseansvarlige i Business Danmark
Michael Krag-Svendsen.
Ingeniørernes fagforening, IDA, fokuserer på Bent Bøgsteds fortsatte kritik af de hemmelige aftaler.
"Det er glædeligt, at Bent Bøgsted kalder den eksisterende situation for en uskik. Og vi håber, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen følger Bent Bøgsteds opfordring til at gå i dialog med os og de øvrige faglige organisationer om at finde en ordentlig og holdbar løsning" siger Leif Dyrmose, formand for Ansattes Ingeniørers Råd i IDA.
DJØF håber desuden på, at også de konservative vil lægge pres på venstreministeren i forhold til fremtidig lovindgreb på området.
"Fremover håber vi, at de konservative vil lægge pres på ministeren - nu når Bent Bøgsted løber fra sine løfter," siger Jan Helmer fra DJØF Privat.

OriginalModTime: 21-05-2007 14:02:50




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere