Hæder til lille dansk Notes-hus ved Lotusphere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 27. januar 2006.


Danske Opus Neo var med i opløbet om dette års Lotus Awards.

Et lille ­Notes-hus fra Danmark fik særlig opmærksomhed ved Lotusphere. Det var Opus Neo, der endte som finalist til en Lotus Award i kategorien "The Best Contextual Collaboration Solution" for produktet "Neo.Portal for Lotus QuickPlace".
Vinderen af kategorien blev dog amerikanske Trilog Group for produktet ProjExec 3.0, et samarbejdsværktøj til virksomheder, der skal arbejde flere sammen om ét projekt.
Det er 12. gang, Lotus uddeler sine priser, og i år var Opus Neo den eneste danske IBM Business Partner, der opnåede en nominering.
Administrerende direktør Jan Zeuthen er begejstret over finaleplaceringen.
- Det er fantastisk. Vi havde ikke turdet håbe på, at det kunne lade sig gøre. Der er dejligt, at selv et lille firma som vores kan gøre sig gældende på denne måde, siger han.
Opus Neo har udviklet en samarbejdsportal til brug i projektarbejde, intranet og e-læringsmiljøer, og Jan Zeuthen håber, at nomineringen vil kunne skabe så meget opmærksomhed, at salget vil stige:
- Her i 2005 har vi kunnet mærke en stigende interesse fra udenlandske kontakter, og det er allerede nu lykkedes at udbrede vores løsninger til udenlandske kunder i Sverige, Holland, USA og Hong Kong.
Nomineringen har dog også medført ekstra opmærksomhed fra IBM's udviklingsteam. Det er således lykkedes for Jan Zeuthen at komme i kontakt med de udviklere hos IBM, der står for QuickPlace.
- Det var spændede at komme til at tale med de mennesker, der rent faktisk koder det. Vi fortalte om, hvordan vi bruger det, og så havde vi nogle ideer med til dem om, hvordan man kunne forbedre nogle ting, siger han.
Opus Neo har fem ansatte og er stiftet af Henrik Winkel og Jan Zeuthen i 2001.

Boks:
Fuld knald på Lotus

En sand flodbølge af nyheder skyllede ned over de 6.000 deltagere ved Lotusphere 2006. Aldrig før har IBM præsenteret så mange nyheder inden for Lotus Notes, Domino, Workplace og Sametime som på dette års konference. Og interessen for Lotus Notes er langt fra så død, som konkurrenterne måske kunne håbe. Deltagerantallet var det højeste siden 11. september 2001, 10 procent af deltagerne var med for første gang, og antallet af deltagende partnere var steget med 40 procent.
Når IBM's folk præsenterede de nye produkter, blev der klappet, piftet og heppet, som var det en større sportsbegivenhed. Jo, rygterne om Lotus' død kunne godt virke overdrevne.

OriginalModTime: 26-01-2006 15:30:09




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere