Kære Irma (og alle andre ledere)

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


Dagligvarekæden Irmas topchef har fået mange priser for sin ledelse, og hans råd til it-virksomhedernes ledere er: Koncentrer jer om medarbejderne. Hold på dem og lad dem udfolde sig. Mister I dem, har I intet.

Det handler alt sammen om mennesker. Ingenting skabes uden mennesker, uden medarbejdere, ingen vækst, produkter eller bundlinje. Nok så meget teknik, software eller smarte koncepter kan ikke skabe noget som helst uden mennesker. Derfor skal jeres ledelse tage udgangspunkt i jeres medarbejdere.
Sådan lød det første råd fra Irmas adm. dir. og formand for Innovationsrådets ledelsesgruppe, Alfred Josefsen, der var på talerstolen ved årets kåring af Danmarks dygtigste it-virksomhed.
Den næste opsang fra ham lød:
- I dag kan I ikke tvinge eller true jeres medarbejdere til at arbejde for jer, og det er ej heller nok med lønnen. I må gøre noget mere. I skal overfor medarbejderne sælge virksoheden og jer selv som ledere. I skal sørge for, at medarbejderne bliver, fordi de får deres ønsker til livet opfyldt i virksomheden.

Det er råd som it-branchen kan få god brug for i det næste stykke tid. Flere og flere it-virksomheder forventer nemlig ifølge Deloittes nye it-vækstbarometer, at det bliver sværere at rekruttere og fastholde medarbejdere, efterhånden som forholdet mellem udbud og efterspørgsel efter kompetente medarbejdere på it-området forskubber sig i takt med den forventede vækst.

Alfred Josefsens næste råd kan også vise sig nyttigt efterhånden som væksten viser sig, og der dermed formodentligt kommer opkøb, fusioner og mange andre forandringer i organisationerne. Han rådede nemlig de forsamlede it-chefer til at skabe tryghed for medarbejderne.
- Måske glemmer it-branchen det en gang imellem, men medarbejdere må ikke være frustrerede, usikre eller bange, fordi de føler, at de ikke kender udviklingen og spillereglerne. For så bruger de alt for mange ressourcer på at bekæmpe frygten. I stedet skal I skabe trygge rammer med et klart og ikke mindst konstant koncept og strategi og passe på med at ændre i organisationsstrukturen hele tiden. Vær åbne og ærlige, informer jeres medarbejdere og skab ro og tryghed. Ro kan nemlig absorbere forandringer, og trygge medarbejdere er meget mere kreative og innovative, sagde Alfred Josefsen.
læs mere på www.alfredjosefsen.dk

Billedtekst:
opsang - Måske glemmer it-branchen det en gang imellem, men medarbejdere må ikke være frustrerede, usikre eller bange, fordi de føler, at de ikke kender udviklingen og spillereglerne, lyder Irma-chefen, Alfred Josefsens råd.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere