Fjernstyring skal forbedre mobil sikkerhed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. juni 2005.


Nokia vil om seks til ni måneder indføre teknik, der kan slette alle data på mobile enheder og lukke for deres adgang til netværket.

Nokia vil indføre en teknik, der muliggør, at it-afdelingen i virksomheder via fjernstyring kan slette alle data på en mobil enhed og samtidig lukke for enhedens adgang til netværk og virksomhedsdata.
Hvis en medarbejder for eksempel har glemt mobiltelefonen eller smarttelefonen i taxien eller metroen, kan han lynhurtigt få lukket det sikkerhedshul, som mobilen ellers udgør - forudsat dog, at han opdager tabet.
Det vil være til stor fordel for virksomheder, som baserer sig på mobile enheder, fordi de ofte indeholder følsomme eller hemmelige data eller kan bruges til at skaffe adgang til netværk med virksomhedernes data.
- Der bliver jo glemt hundrede mobiltelefoner alene i Londons undergrundsbane - om dagen! Bare det, at folk glemmer deres mobiltelefon, udgør i dag en sikkerhedstrussel, fordi de er indgangen til data i netværkene. Et af vores tilbud til virksomhederne for at undgå de sikkerhedsproblemer, som den øgede mobilitet giver, er fjernstyret sletning - en løsning som vi vil lancere inden for seks til ni måneder, siger Niklas Savander, der er vicedirektør i Nokias afdeling for mobile løsninger til virksomheder.
Han håber på den måde at kunne gøre de mobile enheder og muligheder mere populære hos store virksomheder.
- Mange store virksomheder venter med at lancere mobile enheder og mobil adgang til data og applikationer for deres medarbejdere, fordi de er bekymret for sikkerheden. Vi regner med, at vi kan få de virksomheder, som i dag fravælger de mobile løsninger, til igen at overveje vores produkter, siger Niklas Savander

Han opfordrer samtidig virksomhederne til at erkende, at jo mere fleksibelitet og frihed i adgangen til data og applikationer bliver, jo større sikkerhedsproblemer opstår der, og jo mere sårbar bliver dataene over for uautoriseret adgang og modificering. Og han understreger, at medarbejderne og brugerne i den sammenhæng er de største sikkerhedstrusler.
- Der vil altid blive fundet en vej til at nedbryde sikkerhedsforanstaltningerne. Og selv om man har styr på den tekniske sikkerhed, er det den brugermæssige sikkerhed tilbage, altså de sikkerhedsrisici, som fejlanvendelse blandt brugerne udgør, siger Niklas Savander.

Nokia mener derfor, at virksomhederne skal sætte ind med uddannelse af deres medarbejder i at bruge de mobile løsninger på den rigtige måde, så de bliver til en fordel for virksomheden uden samtidigt at sætte sikkerheden over styr. Samtidig reklamerer Nokia for, at Nokia-produkterne er gode til at forhindre fejlanvendelse, som fører til sikkerhedsbrister, fordi anvendelsen af produkterne er let.
- Vores brugergrænseflader og menustrukturer er nemme at bruge og intuitivt lette at lære. Og det er ikke bare en rar ting i hverdagen - det understøtter sikkerheden. For med de kraftige datamaskiner vi går med i lommen alle sammen i dag, er det blevet en forudsætning for ordentlig sikkerhed, at brugerne er velinformerede og forstår til bunds, hvordan de skal bruge deres mobil. Ellers kan de ved et uheld komme til at åbne et sikkerhedshul eller for eksempel acceptere installation af en ondartet kode eller applikation på enheden, som udsætter deres egne eller virksomhedens data for fare, siger Janne Uusilehto, der er chef for teknologiplatformene i Nokia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere