Peregrine vejrer morgenluft i Danmark

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 8. oktober 2004.


Peregrine Systems i Danmark har efter år med massive underskud og fyring af stort set alle medarbejdere vendt bøtten, så der nu er overskud på driften.

Det er sjældent, at et lille underskud er tilfredsstillende, men når Peregrine Systems går fra et tab på 21,5 millioner kroner på sin forretning i Danmark til at nøjes med knap 300.000 kroner i underskud, er ledelsen glad.
Softwareselskabet Peregrine Systems i Danmark fyrede alle på nær en medarbjeder forrige år, og det ser ud til, at recepten har været rigtig, for salget er ikke berørt, men tværtimod øget en smule i det seneste regnskabsår.
"Årets resultat udgør et underskud efter skat på 293.000 kroner, hvilket ledelsen anser for tilfredsstillende, da selskabet opnåede et overskud før renter og skat, og den underliggende drift er sund", skriver Peregrine i sin regnskabsmeddelelse.
Fyringer gavner
Beskæringen af medarbejderomkostningen fra 17,7 millioner kroner i 2002/03 til knap 600.000 kroner i 2003/04 har været den væsentligste årsag til selskabets fremgang.
Driften viser nu et overskud på godt en million kroner efter afskrivninger, men før finansposter, der trækker det samlede resultat ned under nul.
Selskabet, der hører hjemme i Ballerup, har nu to til at passe salget i Danmark og resten af Norden, mens en del af de eksisterende kunder bliver betjent af eksterne samarbejdspartnere.
Blandt andet er der indgået kontrakt med IBM om levering og vedligeholdelse af Peregrines servicekontrakter. Indtægterne fra disse kontrakter dækker selskabets faste omkostninger.
"Selskabet har udarbejdet et detaljeret budget, som viser positivt cash flow og overskud for regnskabsåret 2004/05", hedder det i meddelelsen.
I løbet af indeværende regnskabsår vil moderselskabet gentage sin erklæring om at være rede til at rekapitalisere det danske selskab, der har negativ egenkapital på godt 45 millioner kroner, med midler fra moderselskabet, der om nødvendigt vil indskyde yderligere kapital.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere