Netpoint sidder på hotellernes hotspots

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. marts 2003.


Det 2M-konkursramte Netpoint har på seks måneder rejst sig og dækker nu halvdelen af Københavns forretningshoteller med såkaldte hotspots, trådløse netforbindelser - og selskabet kører med overskud.

Trådløs
I løbet af et halvt år er den danske it-virksomhed Netpoint A/S kommet fra asken i ilden, fra konkurs til fuld fart på forretningen ved at installere netforbindelser på hoteller.

På blot fire måneder er antallet af installationer øget fra 30 til næsten 80. Senest en på et hotel i Bahrain. På halvdelen af de københavnske forretningshoteller, i alt 14, har Netpoint i dag installationer. Her kan gæsterne tjekke e-mails på den bærbare pc - i lobbyen, restauranten, konferencerummet eller på værelserne - trådløst i de såkaldte hotspot-zoner (WiFi) eller via kabel (Ethernet).

- Der er virkelig tale om et gennembrud på dette marked. Vi mærker tydeligt, at hotellerne har opdaget den konkurrencefordel, det giver dem, når forretningsgæster nemt kan koble sig på nettet og læse e-mails uden at skulle rode rundt efter en forbindelse, siger administrerende direktør Ib Drachmann-Hansen, Netpoint A/S.

Netinstallationer er blevet et konkurrenceparameter for hotellerne, som bruger servicen i deres loyalitetsprogrammer. De tjener en procentdel af trafikken, og de står for salget af taletidskort, hvis gæsten ikke bare benytter sit kreditkort.

For forretningsfolk er en netforbindelse - helst trådløs - ved at blive en selvfølge som hotellets telefon og minibar. Mange gæster skulle som noget af det første i receptionen spejde efter skilte som Wireless Access Here og Intel Inside Centrino Mobile Technology, den trådløse chip-teknologi til bærbare efter 802.11-standarden, som Intel i går lancerede.
Netpoint var blandt de første danske it-virksomheder med kommunikation på hoteller. Men det stoppede brat i august 2002 med 2M Invests konkurs, der ramte Netpoint som et 50 procentejet 2M-porteføljeselskab. Allerede den 1. september 2002 lykkedes det Ib Drachmann-Hansen at starte Netpoint i et nyt selskab, og siden er det kun gået fremad.

- Siden rekonstruktionen har vi hver måned haft et positivt driftsresultat, og jeg forventer, at vi kommer ud af det første regnskabsår (16 måneder) med et positivt resultat, siger han.

Der er i dag syv medarbejdere i Netpoint, og det skulle række til at fordoble antallet af netinstallationer til 160 i 2003. Der arbejdes på at blive endnu større i Skandinavien.

Boks:
Hotspots
Netpoint A/S har aftaler om hotspot-netforbindelser til bærbare, trådløst (WiFi) og Ethernet-stik med SAS Radisson Hotel-kæden i 13 lande samt hoteller som Hilton/ Scandic, First, Accor (Sofitel, Mercure og IBIS) og Remmen (d'Angleterre, Kong Frederik og Sophia Amalie).
Der er i dag 78 installationer på hoteller i Bahrain (1), Belgien (3), Danmark (18), Finland (7), Frankrig (2), Tyskland (5), Irland (1), Island (2), Norge (16), Sverige (16), Holland (2), England (4) og Østrig (1).

Boks:
Netpoint
Netpoint blev oprindeligt startet i 1998 som en trendy netcafe af Kim Loudrup på Copenhagen Waterfront, Langelinie, København. I november 1999 flyttede Netpoint til Hotel SAS Royal, København, som luksus netcafe og konferencecenter for forretningsfolk, og 2M Invest købte for fem millioner kroner halvdelen af selskabet.
Med en fortid som marketing- og salgsdirektør hos Olivetti og i Michael Mathiesens Dataco kom Ib Drachmann-Hansen ind i 2M Invest, hvor han var administrerende direktør i Scanview og siden 2000 i Netpoint, indtil 2M-konkursen i august 2002.
Siden Netpoints rekonstruktion den 1. september 2002 med Ib Drachmann-Hansen som fortsat administrerende direktør har selskabet været ejet af 2M-konkursboet (42 procent), Ib Drachmann-Hansen (25 procent), Peter Warnøe (12,5 procent), Henrik Jeppesen (12,5 procent) og Amagerbanken (otte procent). Driftsresultatet har siden været positivt måned efter måned, aktiekapitalen en halv million og ansvarlig lånekapital 4,2 millioner kroner.

Billedtekst:
- De sidste fire måneder har vi forsynet 50 internationale hoteller med netforbindelser. Det går over-raskende hurtigt, siger administrerende direktør Ib Drachmann-Hansen, Netpoint A/S, der her sidder med sin bærbare på
SAS Radisson. Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere