Microsoft vil gøre BI folkelig

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


Microsoft gør ingen hemmelighed af, at SQL-serverplatformen og den kommende Yukon-database skal fortrænge mange af de Unix-baserede databaser, og midlet er blandt andet at gøre Business Intelligence-funktionerne mere folkelige.

Microsofts skygge falder stadig tungere over Business Intelligence-området. Softwaregiganten gør ingen hemmelighed ud af, at planen er at erstatte Unix-databaser som Oracles med selskabets SQL-serverplatform, og Business Intelligence og datamining ventes at blive afgørende områder for, om dette lykkes.
Hvor nogen betragter Microsofts planer som en trussel, er der lige så mange, der håber, at selskabet vil brede disse funktioner ud - både således at de kommer inden for rækkevidde for mindre virksomheder, og så anvendelsen kommer ud til brugere, der ikke har adgang til programmør-ressourcer.
Microsoft er ved at være klar med næste generation af databaser med kælenavnet Yukon. 64 bit-udgaven ventes at komme i beta begyndelsen af næste år, og vil fokusere endnu mere på data mining og Business Intelligence-faciliteter med nye algoritmer udviklet til disse formål.
Indtil da giver SQL-platformen med Data Analyzer-værktøjer, der er en del af Office XP, allerede en forsmag på de kommende muligheder for at foretage analyser ud fra databasen.
Når BI og datamining i så høj grad er blevet de områder, hvor slagene mellem IT-giganterne står, skyldes det i høj grad det ændrede økonomiske klima. For et par år siden målte en virksomhed typisk sin succes på børskursen og investorernes villighed til at investere i selskabet.
I dag er der brug for værktøj, der dag for dag kan give et præcist billede af omsætning og overskud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere