Tynde klienter styrer hjælp til verdens sultende

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


En Citrix-løsning sikrer, at Verdensfødevareprogrammet under FN kan løse den krævende logistiske opgave med at levere i tonsvis af mad overalt i verden. Løsningen kræver kun en 28,8 kbit-forbindelse for at afvikle SAP-applikationen.

Sidste år gik FN's World Food Program over til at benytte et SAP-system via tynde Citrix-klienter til at bespise verdens sultende. I 2001 leverede verdensfødevare-programmet 4,2 millioner tons mad til 77 millioner mennesker i over 100 forskellige projekter verden over. Den logistiske opgave er kompleks: At få transporteret de fødevarer, der er behov for, på det rigtige tidspunkt i lande, hvor infrastrukturen oftest er mangelfuld. Verdensfødevareprogrammet har leveret hjælp i forbindelse med krigen i Kosovo, jordskælvet i El Salvador, Afganistan-krigen, og organisationen forventer, at næste store opgave bliver den overhængende hungerkatastrofe i det sydlige Afrika.
- Tidligere kørte vi på et mainframe-system, men det var hverken fleksibelt, robust eller pålideligt nok. I stedet ønskede vi et system, der kunne give eksperterne i marken de samme ressourcer til rådighed, som de har i hovedkvarteret i Rom - uanset hvilket udstyr og hvilken type forbindelse, de benytter, siger Olle Oftedal, der er chef for systemgruppen under FN's World Food Program.
Samtidig var det et krav, at løsningen ikke skulle stille særlige krav til brugerne.
- Folkene i marken er under tidspres. De skal ikke bruge tid på at sætte sig ind i IT. Og det er ikke altid muligt at sende en IT-ekspert ud for at foretage en implementering eller have en IT-adminstrator til rådighed, siger Olle Oftedal.
Adgang med et klik
Citrix-løsningen gør det muligt for brugerne at koble sig på systemet ved at klikke sig ind fra en webside. Og IT-afdelingen i Rom kan spejle brugerens skærmbillede og dermed demonstrere på brugerens skærm, hvordan et IT-problem skal løses. Det kan dog blive problematisk, når der benyttes en 64 kbit/s satellitforbindelse til både data og telefoni. Her kan dataaktiviteterne forstyrre teleforbindelsen.
Ud over satellit benyttes remote dail-up eller forbindelse via lokal internetleverandør, og de hidtidige erfaringer tyder på, at dataressourcerne er stabile på alle typer forbindelser.
- Vi kører SAP via Citrix på 28,8 kbit-forbindelser, og det fungerer udmærket, siger Olle Oftedal.
Overgangen til et system baseret på tynde klienter har ifølge Olle Oftedal medført, at organisationer er blevet i stand til at arbejde mere decentralt eftersom folkene i marken har fået bedre beslutningsværktøj til rådighed.
Citrix har samarbejdet med SAP siden 1997, og selskabet har netop åbnet et såkaldt kompetencecenter i SAP's hovedkvarter i Walldorf i Tyskland. Her fungerer en håndfuld Citrix-medarbejdere som forbindelsesofficerer til forretningssystem-gigantens systemintegratorer.

Billedtekst:
- Vi forsøger naturligvis at etablere fælles IT-platforme, men når man er i så mange lande med vidt forskellig infrastruktur er realiteterne, at vores eksperter vil benytte vidt forskelligt udstyr. Vores opgave er at levere løsninger, der er lige til at gå til, siger systemchef Olle Oftedal fra FN's verdensfødevareprogram.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere