Teknologien skal hjælpes på vej

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. september 2002.


Elektronikproducenten TDK Systems bevæger sig ind på konsulent- og applikationsområdet for at formidle brugen af trådløse teknologier.

Det er ikke nok at udvikle og producere ny teknologi: Den skal også formidles, erkender den japanske elektronikproducent TDK Systems. Det seneste års tid har TDK lanceret en række Bluetooth-produkter. Nu stikker selskabet tåen ud på konsulentmarkedet. Under navnet B-informed tilbyder man rapporter og andet materiale, der skal uddanne brugerfirmaerne i brug af de trådløse teknologier. Det første materiale er et whitepaper om Bluetooth.
- Det er nødvendigt at hjælpe Bluetooth på vej. Teknologien er blevet oversolgt. Alle troede den ville blive enkel og billig, og da de første generationer kom, viste teknologien sig at være kompliceret og forbundet med flere udgifter end ventet, siger Dave Curl fra TDK.
Erfaringsmæssigt tager det tid for en teknologi at slå igennem.
- GSM var omkring ti år om at slå igennem fra ide til systemet var udbredt i befolkningerne. Bluetooth står over for at bryde igennem på massemarkedet efter fire år. De første seks måneder efter vi havde lanceret vores første Bluetooth-pckort blev de mest købt af IT-afdelinger, der ville teste teknologien. De er på en måde brændte børn, der de senere år har været udsat for teknologier, der ikke har opfyldt forventningerne. Først efter denne seks måneders testperiode kom der gang i salget til brugerne, siger han.
Applikationer
De oversolgte teknologier omfatter WAP og GPRS, men Dave Curl mener historien gentager sig med de udvidede SMS'er, MMS.
- Når du køber en mobiltelefon med kamera-funktion forventer du, at du kan sende og modtage billeder, og du bliver skuffet, hvis det viser sig, at du udelukkende kan sende til brugere, der benytter samme mobilselskab eller samme type enhed, siger han.
Ud over de forskellige Bluetooth-enheder har TDK udviklet en applikation, der gør det enklere at få de forskellige Bluetooth-enheder til at kommunikere, og som desuden gør det muligt at styre telefonen fra pc'er - herunder ved hjælp af SMS.
Til november går selskabet ind på markedet kommunikation med trådløse lokalnet, idet de lancerer pc-kort og accesspunkter til den nye og hurtigere 802.11a-standard. Senere vil der følge dual-mode-accessudstyr, der også er i stand til at kommunikere via 802.11b. Derimod regner TDK ikke med at lancere rent 802.11b-udstyr - der er efter selskabets mening allerede rigelig trængsel på dette marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere