Ny arkitektur til trådløse net

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.


Symbol piller intelligensen ud af accesspunkterne til trådløse lokalnet for at placere den i en central trådløs switch.

Symbol Technologies lancerer under navnet Mobius Wireless Networking en ny måde at etablere trådløse net på. Metoen ligner lidt af et columbusæg: De piller intelligensen ud af accesspunkterne, der kobler brugerne trådløst på nettet og flytter den over i en central trådløs switch. Tilbage til at sørge for de trådløse forbindelser er såkaldte accessporte, som er mindre og billigere, og nettet bliver enklere at administrere og opgradere.
Det er blandt andet faciliteter som lag 2 - 4-switching, samt Quality of Service- og sikkerhedsfunktioner, der flyttes over på den trådløse Mobius Axon Switch.
De hidtil benyttede accesspunkter kan være meget fornuftige, så længe brugerne har et enkelt punkt til at dække et begrænset område. Men når man benytter flere accesspunkter, mener Symbol ikke, at det er nødvendigt at sætte så megen intelligens op i loftet. Den kan i stedet placeres centralt.
Den nye arkitektur lyder som en enkel idÈ, og det indlysende spørgsmål er, hvorfor ingen har fundet på det før.
- Store selskaber, der har haft fede fortjenester på fede kabinetter, bliver ikke glade for at se denne løsning. Det var heller ikke nogen nem beslutning at introducere denne løsning, fordi den vil skære en del af profitmarginen af vores eksisterende produkter, men vi mener, at Symbol med dette vil gå fra at være en vertikal leverandør på specialiserede markeder til at levere til hele erhvervsmarkedet, siger vicedirektør Ray Marino fra Symbols division for trådløse netværksprodukter.
I haserne på giganten
Helt ny er idÈen dog ikke. Det amerikanske selskab Proxim lancerede for tre år siden en distribueret arkitektur til trådløse net under navnet Harmony. Analytikere er dog enige om, at Mobius har flere faciliteter end Harmony og at accessportene er billigere. Mobius blev præmieret som bedste produkt på den netop afholdte netværksmesse Networld+Interop i Atlanta.
Den trådløse arkitektur kommer til oktober til 802.11b, og fire måneder senere følger både en ren 802.11a-version og en kombineret b/a. Den nuværende version leveres med op til 30 porte 10/100Base-T Ethernet-forbindelse, mens 802.11a-versionen vil kunne leveres med Gigabit Ethernet-forbindelse.
Symbols medarbejdere vender i deres tale med regelmæssige mellemrum tilbage til ordet "Cisco", når de taler om deres trådløse netværksprodukter, og det er tydeligt, at Symbol, der før var kendt som leverandør af stregkodescannere, regner med at udfordre netværksgiganten på det trådløse erhvervsmarked.

Billedtekst:
Access-port til Symbol Mobius med den lille sender, der skal sidde under f.eks. loftpladen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere