Håndscannere bliver telefoner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. september 2002.


Stregkodelæsere bliver forberedt for IP-telefoni, så medarbejderne også kan tale med hinanden i de enheder, de alligevel har på sig.

Brugerfladerne kommer til at ligne dem, vi kender på pc'er, og scannerne bliver forberedt for IP-telefoni, mener Symbol, der er verdens førende inden for stregkodebaserede dataopsamlingssystemer.
Tendensen går mod at benytte scannere, der er baseret på en Pocketpc, og dermed har en grafisk brugerflade.
Den anden kraftige tendens er at indføre scannere, der er forberedt for IP-telefoni. Når medarbejderne alligevel bevæger sig rundt med håndscannerene, kan firmaerne lige så godt give dem mulighed for at kommunikere via disse enheder også - især da radionettet ofte allerede er til stede og bliver brugt til at overføre de indscannede data. Der benyttes for det meste trådløse lokalnet.
Nogle har allerede indført telefon-funktioner i deres scannere, men de fleste ønsker at sikre sig, at deres system er forberedt for dette, så det er fremtidssikret.
- Pocketpc 2002 er ved at blive en de facto-standard på dette område, selv om Palm også har en position. Der benyttes tre teknologier til overførsel af data: man kan sætte scanneren i en docking-station, man kan bruge trådløse lokalnet efter 802.11, eller man kan benytte GSM. Mobiltelefoni anvendes i første række i transportbranchen, siger salgschef Lasse Cederquist fra Symbol.
Symbol har sammen med en finsk partner udviklet en call manager, der styrer afviklingen af IP-opkald på lokalnettene, og selskabet har udviklet en scanner med indbygget trådløs IP-telefon, der er tilpasset mobil brug. Det betyder blandt andet, at arkitekturen er modificeret, så strømforbruget er reduceret omkring otte gange. En af vejene til at opnå dette er at sørge for, at enheden hurtigere går i stand by-mode, når den ikke er i brug.
- Med de nye kraftigere enheder med gode trådløse forbindelser bliver scannerne netværksenheder på linie med en pc, siger Lasse Cederquist.
Enhederne skiller sig dog ud ved at være fremstillet til industribrug, hvilket betyder, at de er nødt til at være robuste. De særlige truckterminaler med stor skærm er således udviklet til at kunne spules med en højtryksspuler. Desuden skal der tages højde for, at en del brugere er fremmede overfor computer-arbejdsgange.
- Du må forudse, at det vil ske, at en enhed ikke bliver sat til opladning. Så skal den kunne genfinde sine data, når der bliver sat et batteri i, siger Lasse Cederquist.
Detailboomet ovre
De sidste fem år har været gode for Symbol, der har leveret store mængder af håndscannere og trådløse kasseapparater til detailhandelen. Nu er dette marked ved at være mættet, og der gøres forsøg med kundescannere, hvor brugerne kan kontrollere en vares pris, og med egentlige selvscanningssystemer, hvor kunderne selv står for indrapporteringen af varens pris til kasseapparatet.
Prismærkning ved hjælp af radiobrikker ses i stigende grad, men efter Symbols opfattelse er der lang tid til, at det slår endelig igennem.
- Stregkoden følger gratis med de fleste varer, hvilket gør det enkelt at bruge den. Desuden kæmper fem forskellige standarder stadig på radiobrik-området, siger Lasse Cederquist.
Ud over transportsektoren og lager og produktionsområder leveres trådløst dataopsamlingsudstyr i stigende grad til sundhedssektoren. Patienter får en stregkode om håndleddet, og herefter får hospitalet ved indscanning dokumenteret præcist hvilken medicin, der er givet.
Hotspots
Den ekspertise, Symbol har opbygget inden for trådløse lokalnet, har ført til, at selskabet står for installation og vedligeholdelse af de omkring 400 såkaldte hotspots i cafeer, ventesale og lignende, hvor Telia i Sverige tilbyder trådløs internet-adgang til de besøgende.
Symbol er med i et forsøg med et hotspot i Roskilde, som TDC Mobil står for.
På lokalnet-området arbejder Symbol med mulighederne for at drive flere trådløse lokalnet over de samme opkoblingspunkter.
- Det kan være et hospital, der ønsker at have en radiokanal til sikker kommunikation, mens de benytter andre dele af radionettet til almindelig intern kommunikation, og desuden stiller ledig kapacitet til rådighed for patienterne, siger Lasse Cederquist.

Billedtekst:
Trådløst dataopsamlingsudstyr leveres i stigende grad til sundhedssektoren. Foto: Symbol




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere