Den offentlige avantgarde

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. august 2002.


Nu må det være slut. I årevis har IT-afdelingerne i det offentlige nærmest fremstået som de fattige slægtninge i forhold til deres kolleger i det private erhvervsliv. Her har IT-afdelingerne ført sig frem, som om de var de eneste, der havde både ressourcerne og modet til at tage den sidste nye teknologi i brug.
Men æres den, som æres bør. Når det gælder IP-telefoni, har kommuner, amter og andre offentlige arbejdspladser været i første række.
Et stykke hen ad vejen skyldes dette, at kommunerne har en organisatorisk struktur, der er særdeles godt egnet til den nye teknologi. De har typisk mange eksterne afdelinger og institutioner, der kommunikerer meget indbyrdes. Derfor er det let at opstille beregninger for udrulningen af IP-telefoni, der både giver besparelser inden for rimelig tid og fører til bedre data- og teleforbindelser.
Men så meget adskiller offentlige og private virksomheder sig ikke: Mange private kan også opnå fordele ved at gå helt eller delvist over til IP-telefoni.
I visse tilfælde bunder det private erhvervslivs tilbageholdenhed i svigtende mod.
Det kan være IT-afdelingens manglende mod på at overtage driften af og supporten på et telefon-system, der yderligere skal belaste det i forvejen hårdt prøvede datanet.
Eller det kan være virksomhedens ledelses mismod i forhold til investeringer i hvad som helst, der har med IT at gøre. Her er vi nemlig tilsyneladende inde i et klassisk backlash, eller hvad man kunne kalde en boomerang-effekt. Det har i lang tid været sådan, at bevillinger til IT gik igennem - selv om det nogle gange var modstræbende. For alle ved trods alt, at IT er fremtiden.
Nu er der krise med selvforstærkende tilbageholdenhed. "Hvad kan det nytte", synes at være blevet omkvædet, når det gælder IT, særligt i det private erhvervsliv.
Derfor bør IT-afdelingerne nu med respekt se op til deres kolleger i det offentlige, der har modet og viljen til at prøve ny teknologi - i det aktuelle tilfælde IP-telefoni.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere