Det digitale papir i brug i Danmark til oktober

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. august 2002.


Danskere vil kunne sende så mange elektroniske beskeder, de vil for 160 kroner om måneden ved hjælp af GPRS-telefon, elektronisk pen og digitalt papir.

Fra engang i begyndelsen af oktober vil man kunne benytte det digitale papir og den elektroniske pen herhjemme. Aftalen mellem den danske virksomhed MilCom og svenske Anoto, der står bag den nye teknologi, er nu faldet endelig på plads. I første omgang vil det blive Ericsson-penne, der via Bluetooth kommunikerer ved hjælp af Ericsson GPRS-mobiltelefoner. Derfor vil det særligt mønstrede digitale papir i begyndelsen være tilgængeligt hos forhandlere af mobiltelefoner fra Ericsson. I løbet af vinteren forventes det, at der kommer elektroniske penne fra andre producenter. Disse penne skal efter planerne kunne kommunikere med alle typer Bluetooth-GPRS-telefoner, og når de kommer, skal digitalt papir kunne fås flesre steder. MilCom har i første omgang aftaler med Esselte og 3M om levering af papir.
MilCom forventer, at det bliver muligt at sende elektroniske beskeder ved hjælp af elektronisk pen og digitalt papir via alle de danske GPRS-net. Det kræver dog, at MilCom får de såkaldte settings eller indstillinger, der skal kodes ind i pennen, for at den kan kommunikere via de enkelte net.
- Målet er, at brugeren skal kunne bruge pennen, uden at skulle gøre noget selv. For at det skal kunne lade sig gøre, skal vi have GPRS-indstillingerne fra mobilselskaberne. Flere af dem er lidt træge, men vi regner stadig med at få alle med, siger Direktør Svend Christensen fra MilCom.

Flatrate
Danske brugere af Anoto-systemet skal tegne en licens, som kommer til at koste 160 kroner om måneden, hos MilCom. Dermed får de adgang til at sende så mange elektronsike beskeder, de ønsker. Dermed benytter MilCom en anden prismodel end den, der er lanceret i Sverige, hvor der skal betales, når forbruget overstiger en vis mængde beskeder.
- Danmark bliver, som planerne ser ud nu, andet eller tredje land, hvor det digitale papir bliver lanceret. Det giver efter vores mening for eksempel den grafiske branche en mulighed for at komme tidligt med i en ny teknologi, siger Svend Christensen.

Boks:
Pennen - teknisk set
Den elektroniske pen indeholder et digitalt kamera, en processor til billedbehandling og en Bluetooth-radiosender. Herudover indeholder pennen et batteri, en hukommelsesenhed samt selvfølgelig en blækpatron. Princippet er, at pennen overfører op til 100 billeder i sekundet af det skrevne trådløst via Bluetooth til en mobiltelefon, en lommecomputer eller en pc. Herfra sendes notaterne videre som e-post, SMS-besked eller fax.
Pennen er på størrelse med en bred tuschpen og vejer 45 gram.

Det virtuelle papir
Det digitale papir har påtrykt et mønster af prikker med en afstand på 0,3 mm. I princippet danner dette mønster af prikker et kæmpestort stykke virtuelt papir, der i virkeligheden ville fylde halvdelen af USA. Når en lille del af dette virtuelle mønster trykkes som baggrund på et almindeligt stykke papir, vil en gateway-server, der er forberedt til det, kunne genkende hvilken type besked, der er tale om, når den scanner en billedfil sendt fra en elektronisk pen. Mønsteret vil for eksempel kunne trykkes i en avis, og i det tilfælde vil serveren kunne genkende det skrevne - eller tegnede - som en udfyldt bestillingskupon, der skal sendes til en bestemt forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere