HP luger ud i produktlinierne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. august 2002.


Compaq-navnet fortsætter - lidt endnu - som betegnelse for det nye HP's notebooks. Jornadaerne forsvinder med en enkelt undtagelse. Og endelig satser selskabet på de nye tablet-pc'er.

Compaq-navnet bevares til de bærbare computere, Jornada-PDA'erne forsvinder - med en enkelt undtagelse, og så satses der på at lancere tablet-pc'er, samtidig med at Microsoft frigiver sit styresystem til tablet-pc'er midt i november. Sådan ser det nye HP's produktkatalog ud, efter at der er blevet luget ud i de produkter, som HP og fusionspartneren Compaq førte parallelt.
Når det gælder de bærbare computere erkender det nye HP, at her var Compaq stærkest, og da Compaq-brandet er kendt, mens den nye produkt-serie Evo endnu ikke er slået igennem, har man valgt at kalde den nye produktserie Compaq Evo Notebook.
I øvrigt vil begge produktfamilierne inden for bærbare pc'er fra henholdsvis HP og Compaq fortsætte parallelt.
-ÊVi vil fortsætte med at lancere de produkter sideløbende, vi har stillet i udsigt fra de to selskaber, indtil vi kan lancere helt nyudviklede fællesprodukter i begyndelsen af næste år, siger produktchef Henrik Johansen fra HP's business notebook-division.
Den mindste og tyndeste af de nye bærbare bliver Compaq Evo Notebook N410c, der blandt andet ifølge HP er den første bærbare med den nye hurtigere USB 2.0-teknologi. Hvor N410c har en Pentium 3-processor, har N610 en 1.6 eller 1.8 GHz Pentium 4-processor. Endelig lanceres en N1000-serie, der har 2,2 GHz Pentium 4-processorer - her er dog tale om desktop-processorer, med de ulemper med hensyn til strømforbrug og varmeudvikling dette giver i en bærbar model.
I slutningen af året lancerer HP et GPRS-modul til notebook'ene, som monteres ved at erstatte den med en pynteliste i låget.
Jornadaerne udgår - næsten
HP iPAQ Pocket pc er nu det officielle navn på HP's PDA'er, efter at det er besluttet, at produktionen af Jornadaerne stopper. Det vil dog være muligt at få batterier og andre dele til Jornadaerne i flere år endnu, forsikrer HP. Derimod skal man ikke regne med at kunne få service på Jornadaerne ret meget længere end et år ind i fremtiden.
Undtagelsen blandt Jornadaerne, som får lov at overleve under dette navn, er 700-serien, som kan beskrives som HP's version af Nokias Communicator.
Samtidig med navneskiftet lanceres en ny serie produkter: HP iPAQ Pocket pc H3900. De nye modeller bevarer designet fra Compaq-tiden, men de har fået ny farveskærms-teknologi. HP kalder de nye skærme transflektive, idet der er tale om trans reflektive TFT-skærme, som giver et bedre billede også i sollys, samtidig med at den angiveligt bruger mindre strøm. De nye iPAQ'er har en 400 MHz Strongarm-processor.
HP's PDA'er får lige som modellerne fra de øvrige producenter i øjeblikket stadig mere hukommelse. Den tid er ved at være forbi, hvor lommepc'erne udelukkende blev anvendt som kalendere. I dag skal de kunne gemme digitale billeder, musik og kommunikationsprogrammer, som helst ikke skal forsvinde ved strømsvigt. De nye iPAQ'er fås med 6 eller 20 Mbyte Flash ROM, og herudover kan man få et 256 Mbyte storage-modul, som kan sættes i en særlig port i toppen af PDA'en.
Blandt de øvrige medlemmer af den nye produktfamilie kan nævnes H3950, der har en lidt større harddisk på 32 Mbyte, og H3970, der har indbygget Bluetooth og 48 Mbyte ROM.
Udvidelsesmoduler
Til de nye HP iPAQ'er vil der, ligesom til de tidligere Compaq-modeller blive tilbudt en række tilkoblings-enheder - såkaldte jackets - der udvider anvendelsesmulighederne. Der kan således kobles enheder på, der giver PDA'en trådløs forbindelse til lokalnet eller til mobilnettene, ligesom der er enheder med kamerafunktion.
-ÊEt af vores mål er, at det skal være muligt at skifte teknologi, hvis en anden teknologi vinder: Det kunne for eksempel blive fra trådløst lokalnet via 802.11b til forbindelse via 802.11a, siger produkt manager Ole Hesseldahl fra HP's mobildivision.
Tabletterne kommer
Det nye HP's første store satsning her i efteråret bliver at lancere nye tablet-pc'er, når Microsoft frigiver sin Windows XP tablet-pc Edition midt i november.
-ÊHP forventer, at vi sammen med Microsoft kommer til at sætte standarden inden for tablet-pc'er, siger Ole Hesseldahl.
HP's tablet-pc vil først og fremmest adskille sig fra en bærbar pc ved at give brugeren mulighed for at foretage notater på skærmen. Der benyttes en særlig såkaldt digitizer-pen - der er således ikke tale om en trykfølsom skærm, der lader sig påvirke, hvis brugeren kommer til at hvile hånden på den. Windows-systemet vil herefter søge at genkende de skrevne ord og overføre dem til elektronisk tekst. Dette betyder, at der kommer til at gå et stykke tid, før vi kommer til at se tablet-pc'er, der kan genkende dansk, idet Windows tablet-Edition i første omgang udelukkende kommer til hovedsprogene.
Tablet-pc'erne ser ud til at blive noget af en prøve for HP, fordi selskabets forskellige mål for den nye enhed umiddelbart ser ud til at modarbejde hinanden: På den ene side skal det være en let enhed, der skal kunne bruges i sammenhænge, hvor det ikke er til at slæbe en almindelig bærbar med. På den anden side skal den have de samme faciliteter, som næste generation af bærbare. I de nye tablet-pc'er vil HP for første gang benytte en 1 GHz Crusoeprocessor fra Transmeta.
HP forventer, at tablet-pc'erne kommer til at koste i omegnen af 15.000 - 18.000 kroner eksklusiv moms.

Billedtekst:
Til Højre: Jornada-PDA'erne udgår med undtagelse af 700-serien.

Nederst th: Compaq-navnet fortsætter en tid som betegnelse for en serie notebooks.

Herunder: Dette er PDA'erne, som HP nu satser på: De bygger på de tidligere Compaq-modeller og kaldes HP iPAQ Pocket-pc.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Procurement manager

ALD Automotive Danmark A/S

Senior Software Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere