Man kan dø af detaljer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. juni 2002.


IT-forhandleren EET har på halvanden måned etableret et business intelligence-system, der indsamler data fra regnskaber i otte lande, blandt andet ved at udnytte overskydende processor- og serverkapacitet.

Forhandleren af IT-udstyr EET har her i foråret på halvanden måned etableret et business intelligence-system. Ved et tryk på en tast genereres data om salget på tværs af otte lande. Når det kunne gøres på så forholdsvis begrænset tid, skyldes det, at der blev valgt en løsning, hvor der ikke etableres egentligt datawarehouse, men køres direkte på den eksisterende replikation af selskabets forretningsserver. Og at EET vidste, hvad de ville - og ikke ville.
- Vi har talt med de store inden for business intelligence, der sælger systemer, der kan alt. Men de projekter, de skitserede, virkede for uoverskuelige. Vi vidste, hvad vi ville, men kunne ikke få en dialog med dem om databegrænsning eller om valutaomregningsproblemerne ved at være til stede i otte lande. Der var for mange problemer, der blev henvist til at blive løst hen ad vejen, siger økonomidirektør Jan Holmetoft Iversen fra EET.

Uafhængige
IT-forhandleren havde i forvejen centraliseret logistik-, marketing- og finansfunktionerne, og da det i starten var gået at hente de strategiske data i regneark, havde selskabet en god idÈ om, hvilke oplysninger de gerne ville have. Forud for selve implementeringen havde man lavet en prototype af systemet sammen med leverandøren Acinta.
- Det, vi har brug for, er hurtigt at kunne se, hvilke varer der sælger, og hvilke, der ikke gør, ud af vores volumen på en lille milliard kroner. Målet var at aggregere disse og udelukkende disse data på en overskuelig måde. Nogle gange vil vi have et billede på koncern-niveau, nogle gange på produktniveau, men man kan dø af at have alle detaljer med, siger Jan Holmetoft Iversen.
Samtidig skulle data-opsamlingen være dynamisk.
- En måned ønsker vi måske informationerne fra ERP-systemet kategoriseret på en måde, og næste måned på en helt anden, så vi nemmere kan segmentere kunderne. Vi vil ikke være låst af en struktur, hvor vi skal tilkalde folk udefra for at foretage ændringer, siger økonomidirektøren.
Med det nye system kan Acinta selv foretage nye kategoriseringer og segmenteringer i løbet af minutter. Projektet med Acinta løb over 29 arbejdsdage inklusiv udvikling, implementering, test og undervisning.

Kapaciteten er der
EET's løsning er leveret af det danske business intelligence-firma Acinta, der bygger på en idÈ om, at man ikke behøver gribe business intelligence an på samme måde i små og mellemstore virksomheder, som man gør i internationale koncerner.
- Disse systemer er startet i store virksomheder, hvor server og mainframe-kapaciteten bliver udnyttet fuldt ud. Men et firma som EET havde masser af serverkraft og serverplads til rådighed. Udviklingen indenfor hardwaren betyder, at du i dag kan få svar i løbet af minutter eller sekunder, som det ville have taget dage at beregne for et par år siden, siger teknisk direktør Nikolaj Henrichsen fra Acinta.

Billedtekst: - Vi vidste, hvad vi ville have. Det var en af grundene til, at vi kunne indføre et et business intelligence-system på halvanden måned, siger Jan Holmetoft Iversen, EET Nordic. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere