Mobil vision kræver styr på strømmen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. juni 2002.


Mere trådløs båndbredde betyder, at der skal sendes med større effekt. Derfor er bedre batteriteknologi og lavere strømforbrug afgørende for, at de mobile visioner kan blive virkelighed.

Strømforbruget skal ikke afgøre, hvor længe man kan koble sig på nettet fra trådløse enheder. Intel har det sidste års tid indset, at dette er en af forudsætningerne for, at mobil data bliver den succes, industrien forventer.
- Mobiltelefonen har skabt en forventning om, at mobile enheder er til rådighed en hel dag. Brugerne forventer, at de får de samme muligheder, også når de går over til at bruge mere strømkrævende teknologier, der giver større båndbredder som trådløse lokalnet. Derfor må der arbejdes med strømforbrug og med batteri-teknologierne, siger Per Stein, der er chef for Intels trådløse kompetence-center i Stockholm.

GPRS er sidste landsdækkende net
Sidste år lancerede Intel den såkaldte xscale-teknologi, der presser strømforbruget ned, når enheden ikke er i brug.
- GPRS bliver efter vores opfattelse den sidste trådløse teknologi, der bliver landsdækkende. Herefter vil vi se en pizza-model, hvor forskellige net dækker hvert sit område og ind imellem overlapper hinanden. Næste generation af mobiltelefoni, 3G, vil dække de tætbefolkede områder, men skal det nå helt ud, vil det kræve syv til ti gange så mange mobilsendere. Ved siden af vil der være trådløse lokalnet-forbindelser i hotspots for eksempel i cafeer og ventesale og Bluetooth over korte afstande, siger Per Stein.
Det trådløse kompetence-center i Stockholm har i dag etableringen af såkaldt seamless roaming eller gnidningsfri overgang mellem de forskellige trådløse net, som hovedopgave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere