Intel bliver bredere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. juni 2002.


Processor- og chipgiganten ser i stigende grad sig selv som udbyder af silicium-baserede kommunikationsløsninger i moduler.

Intel vil ikke længere udelukkende være kendt som producent af processorer, chip og transistorer. I stedet lyder forretningsbeskrivelsen: Udbyder af silicium-baserede løsninger. Det fremgik af Intel Developer Forum, der netop har været afholdt i München.
- Vores rolle er i dag bredere, end flertallet er klar over. Flertallet kender udelukkende Intel som producent af processorer og chip, men vi fremstiller også optisk udstyr og herudover har vi de seneste år i stadig højere grad fået vejleder-opgaver: Således rådgiver vi de firmaer, der vil levere tjenester på nettet om, hvordan de bedst kan tilrettelægge deres indhold, så de får det optimale ud af teknologien. Vi vejleder komponent-leverandørerne og gør dem dermed i stand til at levere prækonfigurerede pc'er og modemmer, der bare skal tages ud af æsken og sættes i stikket, siger direktør Gordon Greyfish fra Intels kommunikationsgruppe.
På det optiske område ser Intel udviklingen netop nu gå mod, at der etableres 10 Gbit/s-forbindelser i nettenes ydre dele - helt ud mod brugerne. Dette kræver så, at der etableres 40 Gbit/s-forbindelser centralt.
- Vi forventer, at de fiberoptiske teknologier vil brede sig ud på massemarkedet. Men det er en forudsætning, at der etableres åbne standarder på dette område, og at prisen på udstyret kommer ned, siger Nicolas Lange fra Intels gruppe for optiske produkter.
Ifølge Intels egne beregninger er selskabet rykket op fra at være den fjerdestørste leverandør af tunge kommunikationsprodukter til at være næststørst.

Byggeklodser
Når det gælder DSL-modem, forventer Intel, at der bliver etableret kompatibilitet mellem forskellige modem-typer, så udbyderne kan tilbyde forbindelser via udstyr fra forskellige leverandører.
- Denne kompatibilitet er ved at komme i stand i USA, og den er på vej i Europa, siger Gordon Greyfish.
"Silicium-baserede byggesten" er Intels nye formel for, hvad selskabet leverer.
- IT overgår til at være opbygget af moduler, og det ændrer branchen. Kunderne forlanger i dag interoperabilitet mellem udstyr fra forskellige producenter, siger Howard Bubb fra Intels Network Processing-gruppe.
Som et eksempel på disse moduler offentliggjorde Intel på Developers Forum sin vision for standarder for blade-baserede servere og kommunikationsudstyr.

Boks:
Milliard-investeringer
Intel har øget investeringerne i udvikling, så der i år er afsat mere end fire milliarder dollars svarende til knapt 32 milliarder kroner. Dette på trods af at selskabets omsætning er faldet som led i den almindelige afmatning, og på trods af nedskæringer, der blandt andet ramte selskabets danske chipudviklingsafdeling sidste år. I øjeblikket har Intel mere end 7.000 ansat i udviklingsafdelinger, som ikke længere er koncentreret i Californien, men spredt på 75 såkaldte labs ud over verden.

Billedtekst: Sådan oplever de fleste Intel i dag: Som chip- og processorproducent. Nu vil selskabet imidlertid udbyde bredere silicium-baserede kommunikationsløsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere