Samsung rykker op i den mobile superliga

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. juni 2002.


På grundlag af stærkt avancerede mobilnet i hjemlandet har den koreanske producent af mobiltelefoner i første kvartal i år opnået en position som tredjestørst i verden.

I første kvartal i år rykkede koreanske Samsung op som verdens tredjestørste producent af mobiltelefoner, ifølge tal fra analysebureauet Gartner Group. Dermed bliver den udvikling, som iagttagere af mobilbranchen længe har spået, til virkelighed: At de asiatiske elektronik-producenter vil erobre betydelige positioner på mobilområdet.
Når de asiatiske producenter, der ellers er så stærke inden for forbrugerelektronik, hidtil har været holdt ude fra mobilmarkedet, skyldes det, at de ikke har mestret den europæiske GSM-teknologi. I Korea benytter de CDMA, der også er i brug i USA, mens japanerne har benyttet deres eget PDC-system. Næste generation af mobiltelefoni, 3G, bliver udviklet til at være et globalt system, men de nye net ventes i de første år udelukkende at ville dække storbyområderne. Det kræver telefoner, der både kan benytte de eksisterende mobilsystemer og de nye.
Dermed er de asiatiske producenter nødt til at udvikle kompetencer inden for GSM, hvis de vil ind på 3G-markedet i Europa. Det har Samsung været i stand til, og det har givet en vækst på 48,6 procent på et i øvrigt svagt faldende marked i første kvartal i år. Dermed har det koreanske selskab opnået 9,6 procent af mobilmarkedet og bliver nummer tre efter lederen Nokia og Motorola.

Førende mobilnet
Når det er blevet et selskab fra Korea, der først bryder igennem på det mobile verdensmarked, er det udtryk for landets førende stilling inden for mobilteknologi. I Sydkorea er en ny version af GSM-parallellen CDMA - kaldet Wideband CDMA - taget i brug. Med denne teknologi har koreanerne i mere end et år kunnet overføre data med op til 144 Kbit/s i begrænsede områder.
I maj i år er der yderligere blevet introduceret en løsning, der gør det muligt at betale via Visa og andre betalingskort fra en mobiltelefon. Det er mobilselskabet og -producenten SK Telecom, der har udviklet et SIM-kort, hvis chip også rummer betalingskort-oplysninger. Selve kommunikationen med betalingsterminalerne foregår i dette nye koreanske system via infrarød forbindelse.
Herhjemme har Samsung netop lanceret en mobiltelefon med TFT-farveskærm med 128 x 160 pixels. Den nye model, der har betegnelsen SGH-T100, overfører dog højst 9,6 Kbit/s, idet den hverken kan benytte GPRS- eller high speed data-teknologierne.

Billedtekst: Samsung er gået fra at være en næsten ubetydelig leverandør af mobiltelefoner til en tredjeplads på verdensranglisten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere