Chip-udviklere valfarter til Hørsholm

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. maj 2002.


Bluetooth-chip bliver mindre, billigere og mindre strømforbrugende, konstaterer testcentret på videncentret Delta, der med ny teknologi netop har styrket sin position som testhus for nyudviklede radiochip.

I Hørsholm ligger et af Europas førende testhuse for helt nyudviklede chip herunder Bluetooth-chip. Det drejer sig om videncentret Delta, som har det særkende frem for andre og større testhuse, at de er i stand til at teste serier helt ned på to til tre stykker. Dermed bliver centret attraktivt for udviklingshuse, der skal have testet chip i de første faser af udviklingsarbejdet.
- I mange tilfælde følger udviklingsingeniørerne med herud under testen, og foretager eventuelle korektioner i samarbejde med vores eksperter. Hos os får de omsat deres idÈ til silicium med sikkerhed for, at deres chip kan masseproduceres. Selve masseproduktionen foregår så et andet sted, siger chefen for det mikro-elektroniske testcenter, Eskild Jensen.
I andre tilfælde køber Delta-centret de såkaldte wafere, som er råformen til chippene, og tester ud fra specifikation af, hvad den færdige chip skal kunne, for så at levere de færdige chip videre til såkaldte indkapslingshuse.

Nyt testsystem
Mikro-elektronikafdelingen har netop indgået en aftale med den tyske del af det amerikanske Agilent Technologies, der har gjort det muligt at etablere et system til test af Bluetooth- og andre radiochip, herunder GSM, GPS og mikrobølge-chip. Systemet har en værdi på 32 millioner kroner, men testcentret har fået mulighed for udelukkende at betale for anvendelsen.
- Med systemet tester vi radiodelen af chippen: At den lever op for eksempel til Bluetooth, at den har tilstrækkelig rækkevidde og at der ikke er udfald samt at chippen opererer i det specificerede frekvensområde. Systemet kan teste op til 64 chip ad gangen, hvilket nedsætter testtiderne. Det er afgørende for producenterne, som har behov for at få produkterne hurtigt på markedet i stort antal, siger Account Manager Rolf B. Pedersen fra Mikro-elektronikafdelingen.

Mindre og billigere
Bluetooth-chip er kommet langt, vurderer testchef Eskild Jensen ud fra de nyudviklede chip, der nu passerer gennem testcentret.
- Interoperabiliteten mellem forskellige chip er kommet på plads. Samtidig er de nye chip mindre strømforbrugende og billigere. Når det gælder Bluetooth-chip har en dollar længe været det magiske mål, og nu har vi chip, som vi regner med vil koste tre til fire dollars, fortæller han.
Endvidere kan der nu laves mindre chip, idet transistorernes dimensioner kan formindskes fra 0,18 til 0,13 my.
Deltas mikroelektronik-afdeling arbejder med andet end Bluetooth-chip. Således har afdelingen hjulpet med at udvikle brobizzen, som centet også producerer, og i samarbejde med GN Resound testes komponenter til høreapparater.
Foruden de mikro-elektroniske afdelinger har videncentret blandt andet afdelinger for lys og optik og for akustik og vibration.

Billedtekst:
Delta og Agilent har sammen investeret i et testsystem, som står på Deltas Viden & Testcenter i Hørsholm, som er det største af sin art i Europa. Samarbejdsaftalen styrker centrets position inden for test af blandt andet Bluetooth-chip og andre former for RF-chip, siger Rolf B. Pedersen fra Deltas Mikro-elektronikafdeling. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere