Ny testplatform baner vej for højere fart

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. maj 2002.


Vanskelighederne ved at fastholde lysets bølgelængder i de fiberoptiske kabler, er en af årsagerne til tilbageholdenheden over for at gå fra 2,5 til 10 Gbit/s, mener GN Nettest, der lancerer ny testplatform.

Ikke tilfældigt lancerer testudstyrsproducenten GN Nettest en ny testplatform samtidig med, at selskabet udsender et regnskab, der rummer et fald i omsætningen til en tredjedel af sidste års niveau. Hensigten er tydeligvis, at den nye platform skal hjælpe med at genoprette noget af tilliden til selskabet.
Den nye platform, der har fået betegnelsen CMA5000 Multilayer Platform, følger GN Nettests nye vision om, at udstyr skal være fleksibelt og have flere funktioner. Den nye testplatform kan således både teste televerdenens SONET/SDH og IP. Den starter i nettets fysiske lag med at måle hastighed, pakketab og lignende. Derefter går den til trafik-overvågning. Den kan måle, hvor godt bølgelængden bliver fastholdt i det lys, laseren sender gennem fibrene.
Vanskeligheden ved at fastholde samme bølgelængde over længere afstande er et af de forhold, der afholder teleselskaberne fra at gå fra 2,5 Gbit/s til 10 Gbit/s. Samtidig bliver der stadig større behov for at kunne måle op til 40 Gbit/s i takt med, at brugerne tager Gigabit Ethernet og 10 Gigabit Ethernet til sig, siger James Nerschook, der er chef for afdelingen for optisk netværkstest i GN Nettest.
Testplatformen er udformet, så brugeren kan koble sig op via internet eller direkte linie og indrapportere. Hermed kan centralt placerede eksperter inddrages i testen, uden at de behøver tilbringe en halv dag undervejs.
Desuden kan brugervirksomheden tilføje nye testområder - blandt andet på grund af det udskiftelige harddrive.
En testplatform af denne type kan koste mellem 10.000 og 200.000 dollars, alt efter hvilke applikationer og funktioner brugeren vælger.

Billedtekst: CMA5000 Multilayer Platform, følger GN Nettests nye vision om, at udstyr skal være fleksibelt og have flere funktioner. Den kan således både teste televerdenens SONET/SDH og IP.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere