Intel vil sætte radioforbindelse i alt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. maj 2002.


I løbet af de kommende år vil alle stykker silicium i chip og processorer have en radioforbindelse, så de kan kommunikere trådløst over flere net, mener Intels tekniske direktør, Patrick Gelsinger.

München: Radio Free Intel - det lyder måske som processor-gigantens svar på den amerikanske koldkrigsstation Radio Free Europe, men i stedet er det selskabets vision for at indbygge radiofunktion i alle chip og processorer. Dermed skal alt, der har en chip indbygget, kunne kommunikere.
Visionen blev fremlagt af Patrick Gelsinger, der er CTO eller teknisk direktør hos Intel, på Intel Developer Forum i München i denne uge som et bud på et perspektiv, der går fem til ti år ind i fremtiden.
Visionen indebærer, at selve radiofunktionerne lægges ned som en del af en given chip, og vel at mærke en radio-funktion, der er i stand til at skifte mellem det nære net, som kan være Bluetooth - lokalnettet, som kan være trådløst lokalnet efter 802.11 - og de bredt dækkende net, der vil være mobilnettene. Derfor er seamless roaming eller det, at man kan bevæge sig fra et trådløst net til et andet uden at mærke det, et vigtigt element på vejen mod virkeliggørelsen af Intels vision. Selskabet tænker sig, at de kommende chip med radiofunktion skal have indbygget selskabets Micro Electronic Mechanical System (MEMS), der skal gøre det muligt for disse radioer at foretage intelligent roaming mellem net og være konstant i stand til at forlade deres dvale og sende.

Som en raketudstødning
En anden forudsætning er, at strømforbruget i processorerne bliver nedsat.
- Vækstkurver er sjovest, når de er til ens fordel. Imidlertid har vi måttet erkende, at fortsætter væksten i varmeudvikling i processorerne, vil de i løbet af ti års tid nå samme temperaturer, der ses i raketudstødninger, siger Patrick Gelsinger.
Derfor har Intel sat en række forskellige projekter i gang, der skal nedsætte strømforbruget, og selskabet åbnede i denne uge et udviklingslaboratorie i Barcelona, der skal forske i teknologier på dette område.

Skruer op og ned for lyset
Ud over Radio Free Intel omfatter Patrick Gelsingers fremtidsvisioner ad hoc-net af trådløse sensorer, der er i stand til at kommunikere indbyrdes. Sådanne sensorer forestiller han sig for eksempel lagt ned i markerne, så de på egen hånd kan indrapportere om regnmængder og jordens beskaffenhed.
Endelig bekræftede den tekniske direktør Intels tiltro til fremtiden for optisk kommunikation, som herhjemme er velkendt fra opkøbet af Giga. På dette område har Intel netop købt en division af det fiberoptiske selskab New Fokus, der udvikler justerbare lasere. Dermed behøver man ikke længere benytte forskellige laserlys-sendere, når man sender lys med forskellige bølgelængder gennem lysfiber og dermed mangedobler båndbredden. Dermed bliver det lettere at administrere transmissionen af virkeligt store datamængder over optiske fibre.

Billedtekst: - Kommende chip har indbygget radiofunktioner, så chippen bliver i stand til at skifte mellem flere forskellige net. Men først skal processorernes strømforbrug tæmmes, siger Intels CTO Patrick Gelsinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere