Intelligensen flytter til udkanten af nettet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. maj 2002.


HP er blandt de switch-producenter, der i øjeblikket går over til udstyr, der også arbejder på lag 3 og 4 for at gøre nettene klar til faciliteter som IP-telefoni, videokonferencer og central lagring.

Kravene til netværk er i dag, at de skal kunne levere og prioritere data, så brugerne kan få adgang til IP-telefoni, videokonferencer og storage-faciliteter. Dette skaber behov for mere intelligens i nettene. Samtidig betyder denne udvikling, at intelligensen ikke længere er koncentreret i nettets kerne eller i backbone-delen, men flytter ud i kanten af nettet, der hvor virksomhedens net møder transportnettene. Denne udvikling er ifølge Hewlett-
Packard (HP) lige i øjeblikket særlig markant i Europa, hvilke får selskabet til at introducere switche, der også er i stand til at operere på lag 3 med routing og på lag 4 med prioritering efter 802.1-standarderne. Dermed er switchene i stand til både at prioritere trafikken og at garantere såkaldt Quality of Service. Hidtil har HP udelukkende produceret lag 2-switche.
- Firmaerne bevæger sig mod net, der kan leve op til de øgede krav om stadig flere funktionaliteter og stadig mere kapacitet - helst ved gigabit-hastigheder, siger direktør John McHugh fra HP's netværksdivision.
HP's nye switch-serie, som har fået betegnelsen 5300xl, bygger på HP's egen ASIC-processor-teknologi.
- Brugerne forlanger programmerbare processorer, så det bliver muligt at indføre nye faciliteter og standarder på nettet uden at skulle investere i ny hardware, siger netværksdivisionens chefarkitekt Paul Congdon. 5300-processoren kan levere op til 192 10/100-porte. Switchene kommer på markedet til juni.
Uhæmmet af fusionen
HP's netværksdivision er sammen med printer- og Unix-grupperne i en særlig gunstig situation i selskabet, idet de arbejder med områder, hvor fusionspartneren Compaq ikke har overlappende aktiviteter.
Dermed skulle netværksaktiviteterne ikke blive lammet under spillet om sammenlægningen. Og HP's netværksfolk lægger meget vægt på, at de erobrer andele på det i øvrigt stagnerende marked.
- For et par år siden var HP nummer elleve på Ethernet-markedet. I dag er vi tredjestørst, siger Wenceslao Lada, der er europæisk markedschef.
HP konkurrerer i høj grad på prisen ved at satse særligt på de faciliteter, der er rettet mod virksomhedsnet, mens de har fravalgt en del faciliteter, som konkurrenterne fører med over fra service procider- og teleselskabs-markedet.
Generel bevægelse
HP er ikke alene om at introducere programmerbare processorer, som skal arbejde i netværkets kant. Motorola introducerede et par dage efter HP deres såkaldte C-3e-processor, som skal give for eksempel access-udstyr hastigheder på op til tre Gbit/s.
Der er lige som med HP's udstyr tale om en reduktion i prisen idet Motorola allerede har en dyrere C-5e-processor, der kan levere op til 5 Gbit/s.
Også 3Com introducerede i begyndelsen af april den såkaldte SuperStack 3 4400 SE-switch, der kan opgraderes, så den kan arbejde på lag 4.

Billedtekst: - Netværk skal fremover kunne leve op til krav om stadig flere funktionaliteter og helst ved gigabit-hastigheder, siger direktør John McHugh fra HP's netværksdivision




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere