Net til at vokse i

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. maj 2002.


Billigere Gigabit-switche dominerer sammen med ønsket om at opkoble hjemmearbejdspladserne og behovet for at overvåge nettene udbuddet af netværksudstyr på årets NTI.

Den første gennemlæsning af udstillerkataloget gav nærmest det indtryk, at det i år ville blive en netværksmesse uden netværksudstyr. Så galt er det imidlertid ikke. Messen er naturligvis præget af udviklingen inden for Gigabit Ethernet og af ønsket om at ombygge nettene, så hjemmearbejdspladserne kan komme på. Endelig slår den overordnede sikkerheds- og overvågningstendens også igennem på dette område.
Årets udbud af "tungt" netværksudstyr er blandt andet præget af prisfaldene på Gigabit-forbindelser. På dette område kan man se tilbud som en 8-ports Gigabit-switch til kobberforbindelser fra D-Link, som leverandøren af netværksudstyr Microlan viser.
- Vi ser nu de første Gigabit-over-kobber-forbindelser blive installeret, og mange vælger at sikre sig med 10/100/1000-kort, så de har udstyr til at vokse i, når prisen for at få de rigtigt hurtige forbindelser med ikke er ret meget dyrere, siger Johan Nielsen fra Microlan. Kunderne er virksomheder eller skoler, der er ved at vokse ud af deres 100 Mbit-forbindelser.
Den franske producent Alcatel viser blandt andet sin nye serie Gigabit-switche til den øvre del af erhvervsmarkedet. Selskabets opfattelse er, at markedet for 10 Gigabit-net vil vokse de næste år, og at køberne bliver firmaer, der ønsker at fremtidssikre deres net.
Optimale serverrum
Udstyrsleverandøren Black Box's standtema er optimering af serverrum. Her vises switche til servere, der gør det muligt at koordinere flere serverrum, og at betjene serverne fra en computer, der kan befinde sig op til 300 meter fra serverne, hvis der benyttes såkaldt CATS-kabling. Styringen af serverne kan foregå fra en skærm, en mus og et tastatur, og den styrende arbejdsplads kan befinde sig hjemme hos den netværksansvarlige, der i så tilfælde fjernopkobler sig.
- Disse løsninger muliggør, at serverrummet, der ofte er et ubehageligt arbejdssted, kan være aflåst, og at de netværksansvarlige ikke behøver opholde sig ret længe derinde, siger Pia Dyrberg fra Black Box.
Unicom har blandt sine nyheder en internetplatform rettet mod små og mellemstore virksomheder samt mod hjemmearbejdspladserne.
- Vi ser en klar tendens til, at sikring af hjemmearbejdspladserne ligger højt på firmaernes ønskesedler, siger Bo B. Sørensen fra Unicom.
Platformen, kaldet InterJak 200, er fra det amerikanske selskab Filanet og bygger blandt andet på udviklingsarbejde foretaget af selskabets afdeling i Herlev. InterJak 200 er en VPN-router med fuld firewall-funktion.
Til regulære firmanetværk melder Unicom, at de er begyndt at sælge en del udstyr som den såkaldte Internetservice Application Box, der bliver koblet til nettet for at lave indholdsfiltrering, sporing af indtrængere og statistik.
Kontrol
Også komponent-leverandøren VMC elteknik præsenterer udstyr, som teleselskaber og større koncerner kan sætte på nettet for at overvåge med henblik på uregelmæssigheder. Denne type udstyr er typisk forberedt for at kunne optage og gemme den afviklede trafik, da der ventes et EU-krav om, at offentlige net skal have den slags faciliteter af hensyn til landets sikkerhed og politikorpsenes efterforskning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere