Giganterne slutter op om trådløse lokalnet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. maj 2002.


IBM indgår et samarbejde med Nokia om udvikling af offentlige trådløse lokalnet, samtidig med at også Intel melder ud, at de vil støtte teknoloien.

Der er grøde i trådløse lokalnet. Særligt i USA er interessen stor for at etablere trådløse forbindelser til internettet til lommecomputere og bærbare. 802.11b-standarden bliver set som en mulighed for at etablere et svar på den europæiske mobilsucces - og vel at mærke et svar med hurtigere trådløse forbindelser inden for et begrænset område.
IBM og Nokia indgår et samarbejde om at støtte etableringen af offentlige trådløse lokalnet. De to selskaber vil tilbyde mobilselskaber og internetudbydere fælles løsninger til opbygning af såkaldte hotspots - området med adgang til internet via trådløst lokalnet for eksempel i hoteller, lufthavne og cafeer.
- For IBM betyder samarbejdet, at de udvider deres tilbud til deres kunder blandt de større koncerner. Mens Nokia kan bidrage med sin ekspertice inden for trådløse lokalnet, siger Riitta Mard fra Nokia.
Samarbejdet ventes dog først at ville føre til egntlige fælles produkter i slutningen af dette år.
Intel investerer
Chipproducenten Intel slutter sig også til de selskaber, der understøtter etableringen af hotspots. Intel vil ifølge marketingdirektør Don MacDonald fra selskabets mobile processor-divison foretage betydelige investeringer i selskaber, der udvikler teknologi til eller etablerer hotspots. Samtidig vil chipgiganten arbejde målrettet på at udvikle nye processorteknologier, der er indrettet til trådløs kommunikation.
- Tjenester er ikke vores hovedkompetenceområde på samme måde som silicium. Derfor vil vi hellere have selskaber, der er eksperter i hotspot-teknologi, til at skabe denne form for tjenester, siger han.
Intel har for nylig sammen med Microsoft etableret det såkaldte Mobility Enablement Program, der skal identificere de vigtigste barrierer for udbredelse af trådløse teknologier. Det drejer sig om problemstillinger som, at de trådløse teknologier skal være enkle at benytte, at det skal være muligt at udskrive regninger for tjenester, brugeren har anvendt, mens han har bevæget sig fra net til net, og at skabe et tilstrækkeligt stort antal brugere med det nødvendige udstyr til at få fuldt udbytte af hotspots.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere