Ecco Sko sætter sporhund på datatrafikken

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. april 2002.


Netovervågning kan spare betydelig båndbredde, har Bredebrovirksomheden Ecco Sko konstateret. Da selskabet kunne analyse trafikken, var det slut med at downloade musik over satellitforbindelse.

Virksomhederne interesserer sig i stigende grad for, hvad der foregår på deres netværk. Dette sker i takt med, at det bliver mere almindeligt at afvikle forretningskritiske applikationer centralt over netværket.
Virksomheden Ecco Sko i Bredebro er en af de virksomheder, der nåede til overraskende resultater, da IT-afdelingen fik redskaber til at følge, hvad kapaciteten blev brugt til.
- Medarbejderne på vores fem produktionssteder og omkring 30 salgskontorer ude i verden beklagede sig over hastigheden på vores WAN (Wide Area Network). På det tidspunkt kunne vi udelukkende konstatere, at der var meget trafik, men vi kunne ikke se, hvilken type trafik der var tale om. Da vi fik udstyr, der kan dette, for omkring halvandet år siden, konstaterede vi, at det forekom, at de forretningskritiske SAP-applikationer blev sinket af folk, der downloadede musik over en af vores fire satellitforbindelser, fortæller IT-specialist John O'Brian fra Ecco Sko.
- Nu har vi fået en løsning, hvor vi kan garantere minimum 64 Kbit/s til den forretningskritiske trafik. Det betyder, at vi kan klare os med en 128 Kbit/s-forbindelse, hvilket giver en betydelig besparelse på en satellitforbindelse. Typisk vil vi så afsætte mere kapacitet til anden trafik om aftenen, fortæller han.
Det er en løbende proces, at fastholde brugernes disciplin, fortæller John O'Brian.
- Vi kan i dag følge, hvilken klient og hvilken pc, der benytter en given host. Det betyder, at vi kan ringe til den relevante afdeling, mens den uønskede trafik foregår. Så stopper det to - tre måneder. Men så vil der være nye brugere, der finder på unoder, siger han.
Den stigende interesse for denne type overvågningsudstyr skyldes i høj grad, at virksomhederne er blevet mere kritiske i deres forbrug af båndbredde. mener det israelske selskab Allot, der har leveret Ecco Skos udstyr.
Teleselskaber nøder
- Mange har bragt den opfattelse med fra lokalnettet, at båndbredde er gratis, men når vi taler national eller international trafik, bliver det hurtigt dyrt. Folk er blevet ført bag lyset af deres teleselskaber, der har "nødet" dem til mere båndbredde, end de har brug for. Vi ser stadig mange prøve at løse kapacitetsproblemerne ved at smide stadig mere båndbredde efter dem - i stedet for at analysere og prioritere trafikken, siger Elazar Ronen, der er teknisk vicedirektør i Allot.
- Før var opgaven at etablere netværket. Nu går vi ind i en fase, hvor det drejer sig om at vurdere trafikken ud fra firmaets mål. Det er ikke et spørgsmål om routing, Du skal helt ned i IP-pakkerne i takt med, at mere og mere bliver web-baseret, og at der skal overføres stadig flere grafiske applikationer, siger han.
Allot har leveret overvågningsudstyret, der kaldes NetEnforcer til to typer brugere: Til service providers, der ønsker at sikre, at alle brugere får lige megen båndbredde og eventuelt garantere minimumshastigheder. Og dels løsninger til erhvervsvirksomheder som den til Ecco Sko.
Sex-filtre
Allot har yderligere under navnet NetPure udviklet et URL-filter, der kan benyttes til at frasortere sex, spil eller musik.
- Kunsten ved både at producere overvågningsudstyr og ved filtre er at kunne bestemme, hvilken applikation den enkelte IP-pakke benytter. Vi bygger på egenudviklet kunstig intelligens-teknologi. Hvad filtret angår, betyder dette, at vi ikke sorterer ud fra en database over uønskede websites, men ud fra en analyse af farver, antal billeder, sprog, hvilket i test har givet over 99 procent rigtige resultater, siger europæisk direktør Antoine Guy fra Allot.
Det israelske selskab vil også lancere sit filter i en udgave, der er henvendt til private, men generelt vil denne type tjenester blive tilbudt fra netværket. Denne løsning er lettere at vedligeholde og administrere, mener Antoine Guy.

Billedtekst:
Før Ecco Sko fik overvågning af datatrafikken, skete det, at forretningskritiske SAP-applikationer blev sinket af folk, der downloadede musik over en af firmaets fire satellitforbindelser.
Foto: Scanpix




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere