Omstillingsbordet får fuld kontrol med mobiltelefonen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. april 2002.


Sonofon er i færd med at søge patent på en mobilløsning, der fuldstændig integrerer mobiltelefoner i virksomhedens omstillingsanlæg, og som gør det muligt for medarbejderne at have det samme nummer på telefonen på skrivebordet og mobilen.

Sonofon er ved at tage patent på en række teknologier, der skal gøre det lettere for virksomheder at koble deres medarbejderes mobiltelefoner på omstillingsanlægget og samtidig knytte telefon-funktionerne tæt sammen med kalendersystemet. Hidtil har det været let nok at stille om til mobiltelefoner, men omstilingsmedarbejderen har ikke kunnet "følge" opkaldene: Det har medført, at der er blevet stillet om til en optaget eller slukket telefon, med det velkendte resultat at opkaldet er endt i telefon-svar-funktionen og aldrig kommer videre.
Sonofon har sammen med det danske selskab Netwise udviklet en løsning, hvor der via IP oprettes en særlig signalkanal mellem brugerfirmaets telefonsystem og mobilselskabets systemer. Notifikationerne, der sendes via denne signalkanal, gør at omstillingsmedarbejderen nu kan se, at der bliver talt i en mobiltelefon, der er omfattet af systemet, et sted ude i landet.
Dette system, som Sonofon kalder FlexIPlan, integrerer endvidere mobiltelefonen med kalendersystemet. Brugeren kan på forhånd bestemme, hvor opkald skal gå hen, når vedkommende for eksempel er til møde. Derefter vil opkald automatisk viderestilles til for eksempel en sekretær i den givne periode. Dette system kan også styres fra mobiltelefonen, så det er muligt at fjerne viderestillingen eller at etablere den ude fra byen.
Senere på året vil dette blive kombineret med en såkaldt unified messaging- eller fælles indbakke-løsning, hvor alle typer beskeder vil blive samlet et sted og vil kunne nås fra såvel pc som fastnnet- og mobiltelefon.
Et nummer
Samtidig indfører Sonofon en slags erhvervs-Duet, som en parallel til TDC's løsning til private, der gør det muligt udelukkende at have et nummer til både fastnet-telefonerne på skrivebordet og mobiltelefonen. Det betyder, at Sonofon tildeler brugerens mobiltelefon et fastnet-nummer. Dermed vil folk, der ringer til medarbejderen, betale fastnettakst, mens firmaet kommer til at betale en tilringningsafgift på 56 øre, når kaldet viderestilles til mobilen uden for firmaets område.
Mange firmaer, der har stærkt fokus på indkommende opkald, ønsker at undgå at påføre deres kunder, der ringer til dem, en udgift for opkald til mobiltelefoner, men de vil på den anden side gerne have, at medarbejderne er tilgængelige, når de ikke lige sidder ved deres skrivebord. I den løsning fraskriver Sonofon sig tilringningsafgiften, når brugeren er i den zone, der er defineret af de lokale mobilsenderes dækningsområde. Derimod betaler firmaet for viderestilling til medarbejderen, når han er ude i landet, siger produktchef Michael Løytved fra Sonofon.
Fra engang i maj vil systemet kunne følge medarbejderne i Norge og Sverige.
Patent på vej
En af forudsætningerne for det nye system er de forholdsvis store platforme, Sonofon og andre teleselskaber har etableret i forbindelse med indførelsen af nummerportabilitet - den funktion, at brugeren kan tage sit nummer med til et andet selskab eller en anden del af landet. Det er disse såkaldte IN-platforme (Intelligent Net), der gør det muligt at tildele en serie mobiltelefoner fastnetnumre.
Sonofon har det sidste halvandet år arbejdet på at få patent på denne type omstilling, hvor der ikke skal tastes underlige koder i Europa og USA. Selskabet regner med, at hele patentprocessen kommer til at tage omkring tre år, og herefter vil andre selskaber kunne benytte løsningen mod at betale en afgift til Sonofon.

Billedtekst:
Det har hidtil været let nok at stille om til en medarabejder i "marken". Problemet opstår, hvis mobiltelefonen er slukket eller uden for rækkevidde. I så fald vil samtalen ende blindt, da omstillingsbordet ikke kan trække samtalen tilbage. Nu vil Sonofon tage patent på teknologier, der giver fuld kontrol til omstillingsbordet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere