Fra vært til partner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. april 2002.


Datacentret Interxion vil ikke længere udelukkende være fuldt tjeneste-udbyderhus, men lige så gerne formidle kontakt mellem brugerne. Derfor startede selskabet det succesfulde netværk af tele- og internetledere Carriers Round Table.

Tidligere ville de det hele selv. Nu bruger de en del af deres ressourcer på at formidle samarbejde mellem deres kunder. Internet exchange-centret Interxion er et af de hosting-selskaber, der følger denne udvikling ved at have ændret strategi: Planen er ikke længere selv at blive allround tjeneste-udbyderhus, men snarere sammen med partnere og kunder at fremme udbudet af tjenester og services fra centret.
- Vi opfatter Interxion-centrene som steder, hvor kompetence og indhold kan mødes. Her kan man få adgang til hele spektret af bredbåndsydelser, og brugernes medarbejdere kan komme ind i Interxions bemandede center på alle tider af døgnet. For en del af brugerne spiller det en rolle, at vi er uafhængige af teleselskaber og andre netværksudbydere. Vi kan fungere som formidlere og rådgivere uden at være inhabile, siger administrerende direktør Johnny Husen fra Interxion.
Samtidig er Interxion, ifølge Johnny Husen nået over en kritisk masse, når det gælder udbydere.
- Trafik tiltrækker trafik. Det tiltrækker flere udbydere, at de her kan bytte trafik på samme måde, som de gør på DIX'en (Dansk Internet eXchange) i Lyngby, siger han.
Netværket
Skiftet over til en partnerstrategi har ført til, at Interxion har etableret det såkaldte Carriers Round Table, der er et netværk mellem beslutningstagere i tele- og internetindustrien.
- Carriers Round Table har allerede over 200 medlemmer og i februar slog vi vores aktiviteter sammen med et lignende initiativ, som Telekommunikationsindustrien under Dansk Industri står for, siger initiativtageren, markedschef Per Henriksen fra Interxion.
- Vi tager konkurrencen med oprejst pande - også selv om både en del af vores kunder og deltagerne i netværket har egne datacentre, siger han.
Sammen eller hver for sig
Interxion har indrettet 11.000 kvadratmeter ved en ombygning af LK Nes' tidligere bygninger i Ballerup med alle faciliteter fra AC/DC strøm, ekstra køling gennem de hævede gulve over branddektektorer, der analyserer luftens molekyler til UPS (Uninterruptable Power Supply) og nødgeneratorer i kælderen.
Nogle brugere har private rum til deres udstyr, men den øgede fokus på omkostninger har givet stigende interesse for delerum, hvor flere forskellige selskabers udstyr står sammen.
- Vi ser, at flere selskaber vælger at nøjes med det nødvendige og erkender, at de godt kan dele faciliteter med andre, når de nødvendige sikkerhedsforholdsregler overholdes, siger Per Henriksen.
Interxion er del af et netværk af sytten exchange-centre i elleve lande. Koncernens hovedkvarter ligger i Holland.

Billedtekst:
Interxion har etableret Carriers Round Table, der er et netværk mellem beslutningstagere i tele- og internetbranchen. - Og der er allerede over 200 medlemmer, siger markedschef Per Henriksen.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere