Bluetooth smider mælke-tænderne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Som et sikkert tegn på at den kortrækkende radioteknologi er ved at blive moden, lancerer den danske hovedsætproducent GN Netcom en stribe produkter, hvor det nye ligger i design og materialevalg.

GN Netcom var på Cebit for to år siden den første producent, der kunne vise et fungerende hovedsæt. Det er ikke noget tilfælde, at hovedsættene er blevet det første område, hvor den kortrækkende radioteknologi er slået igennem.
I år lancerede GN Netcom en stribe produkter, hvor det nye mere ligger i design og materialevalg end i radioteknologien.
- Blandt de selskaber, der producerer Bluetooth-udstyr, er vi i en privilegeret situation. I en række sammenhænge kan det være svært at forstå, hvordan den kortrækkende radioteknologi virker og at sætte enhederne op til at kommunikere med hinanden. Når det gælder hovedsæt, er det enkelt, siger George Tennet, der er forretningsdirektør for GN Netcoms hovedsæt-brand Jabra i Europa.
Snor sig om øret
I dag er størstedelen af de mobiltelefoner, der sælges, anden-, tredje eller fjerdegangskøb. Det har ført til et bredt udbud af telefoner med design til forskellige livsstilsgrupper.
- De første Bluetooth-hovedsæt var typisk rettet mod folk, der skal have den nyeste teknologi, domineret som de var af krom og knapper. Nu kommer vi med et par stykker, der ligger tæt op ad de mere eksklusive telefoner. Om tolv måneder vil det sikkert være tid for et billigere Bluetooth-sæt til ungdomsmarkedet. Vi forventer at Bluetooth vil åbne en række døre for os og at vi for eksempel snart vil levere trådløse hovedsæt til folk, der vil høre musik på en indbygget MP3-afspiller eller radio i deres mobiltelefon, siger George Tennet.
GN Netcom lancerede tre hovedsæt på Cebit. Dels et med sammenklappelig mikrofon-arm, så det er nemt at stikke i lommen, når man ikke benytter det. Dels et fladere på 28 gram. Begge disse kan benyttes på såvel højre som venstre øre, og volumenkontrollen "vender", så man skruer op på den øverste knap og ned på den nederste - hvordan sættet end vender. Endelig lancerer det danske selskab et sæt i elastomea, der er et materiale, der kan vrides og vendes, og som forbliver i den valgte form. Dermed kan det tilpasses brugerens øre.

Billedtekst:
GN Netcom kommer i eftersommeren med dette Bluetooth-hovedsæt i materialet elastomea, der kan blive i den form, det vrides i, og som dermed kan tilpasses brugerens øre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere