Under seks meter blikfang

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. marts 2002.


3G vil kræve opsætning af en masse nyt mobiludstyr, og det har fået ingeniørfirmaet Rambøll til for første gang at rejse til Hannover med sin teledivision.

Hannover: Normalt skal en mobilmast så vidt muligt gå i et med landskabet. Men når man prøver at råbe verdens største messe op, gælder andre regler: Det er årsagens til, at ingeniørfirmaet Rambølls tele- og trafikafdeling står i hal 27 under en mere end seks meter høj mobilmast. Rambøll har så meget mere behov for at placere sig under et meterhøjt udråbtegn, som det er første gang, selskabets teledivision deltager på messen.
Selv om det - trods Rambølls størrelse set med dansk målestok - kan ligne en sammenligning mellem musen og elefanten, er ingeniørfirmaets tilstedeværelse udtryk for, at både Cebit og også Rambøll er ved at ændre sig.
Faste gæster på messeområdet syd for Hannover kan iagttage, hvordan tele- og trådløse teknologier breder sig år for år i stadig flere haller.
Rambøll er skiftet til at opstille master som enkeltenterprise til at tilbyde mobiloperatørerne at overtage den samlede mobilmast-opgave fra de oplysninger, der er nødvendige i planlæggelsen af det kommende radionet, til design af og opsætning af antenner. Her ud over lancerer Rambøll under navnt Ramsite et databasebaseret management-system til udrulning af mobilnet.
Ramsite er vokset ud af de systemer, vi selv har udviklet gennem de år, vi har hjulpet med at sætte master op, siger områdechef Robert Arpe fra Rambøll Telecom.
3G-boom
Det er naturligvis den forestående 3G-udrulning, der gør det attraktivt for firmaer som Rambøll at overtage ansvaret for at holde styr på underleverandørerne, så masten kommer op til tiden.
- Der skal mange master op de næste par år, hvis mobiloperatørerne skal leve op til licenskravene. Alene i Danmark vurderer Rambøll, at der skal etableres 1.000 til 1.500 nye mobilsendere. Dog regner selskabet med, at omkring 70 procent af disse vil kunne sættes på eksisterende bygninger, siger Robert Arpe.
Ud over at foretage turnkey-opsætninger af mobilmaster håber Rambøll også at kunne komme til at overtage drift og vedligeholdelse.

Billedtekst: Under mobilmasten viser Helen Petersen fra Cebit-debutanten Rambøll selskabets databasebaserede management-system til udrulning af mobilnet. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere