1 / 12
Denne mus giver dig en række genveje via en lille touchpad øverst. Med den kan du med enkle bevægelser bladre frem og tilbage i dokumenter, åbne for browseren og opdatere websider.
2 / 12
Musen er i børstet aluminium og har blandt andet en batteri-indikator, så du kan se, hvornår strømmen er ved at slippe op. Eclipse-musen koster omkring 430 kroner.
3 / 12
Ved hjælp af Logitechs Trackball kan man bevæge muse-markøren på skærmen uden at skulle flytte hånden.
4 / 12
Samtidig har musen et traditionelt scrollehjul, batteriindikator og frem- og tilbageknapper til at bladre i dokumenter med.
5 / 12
Der er desuden mulighed for at indstille, hvilke genveje man ønsker. Musen koster 499 kroner.
6 / 12
Denne Bluetooth-mus fra virksomheden Intelligent Design retter sig nok først og fremmest mod feinschmeckere.
7 / 12
Der er lagt vægt på rene, lækre linjer, og den slags koster som bekendt - i dette tilfælde omkring 3.000 kroner.
8 / 12
Til gengæld får man også en titanium-mus med et særligt magnetisk scroll-hjul - og muligheden for at imponere kollegerne med en mus lidt ud over det sædvanlige.
9 / 12
Apples magiske mus er speciel, fordi den har en berøringsfølsom overflade meget lig den, man finder på de bærbare Macs.
10 / 12
Det betyder, at man eksempelvis kan zoome ud og ind, bladre i dokumenter eller scrolle alene ved at lade fingrene vandre over overfladen.
11 / 12
Via software kan du indstille, hvordan den trådløse mus skal reagere på dine forskellige bevægelser. Magic Mouse koster 540 kroner.
12 / 12
Computermusen har i adskillige årtier prydet vores skriveborde og ser fortsat ud og fungerer, som den altid har gjort.
Sådan da. For det første er ledningen nu forsvundet og erstattet af en Bluetooth-forbindelse, og for det andet innoveres der fortsat på musen, så dens anvendelsesmuligheder hele tiden forbedres.
Samtidig er den som så meget andet inden for it gået hen og blevet et livsstilsikon, så det ikke længere er helt ligegyldigt, hvad man klikker og scroller med.