1 / 12
Sultestrejkende demonstranter og plakater med politiske opråb mødte deltagerne på verdens største mobilmesse.
Kritikken gik blandt andet på dårlige arbejdsforhold for arbejderne i mobilbranchen, uberettigede fyringer samt korruptionsanklager mod kernepersoner i den spanske telebranche.
De kritiske røster fik ekstra skub af den dårlige økonomiske situation i Spanien, der blandt andet kæmper med en ungdomsarbejdsløshed på omkring 50 procent.
2 / 12
11 danske virksomheder var draget til Barcelona for at promovere deres produkter.
3 / 12
En af de danske start-ups i Barcelona var Voicebird, et firma der har opfundet en form for bluetooth-diktafon, der skal gøre det mere enkelt og effektivt at optage telefonsamtaler til gavn for eksempelvis forretningsmænd. På billedet direktør Mads Transel.
4 / 12
Havde man forventet store udmeldinger fra de store nordiske teleoperatører på årets Mobile World Congress, måtte man gå skuffet hjem.
Mens Telia sidste år brugte messen til at lufte ideer om et muligt gebyr på Skype-samtaler, en ide, der dog senere blev trukket tilbage, havde den svensk-finske teleoperatør helt valgt at droppe pressekonferencen i år.
Det hænger naturligvis sammen med de hjemlige problemer, hvor koncernchefen Lars Nyberg for nylig gik af som konsekvens af telekoncernens mulige rolle i en bestikkelsesskandale i Uzbekistan i forbindelse med erhvervelsen af 3G-licenser i den tidligere sovjetstat.
Oprindeligt skulle Lars Nyberg have deltaget som keynote-speaker på messen, men de planer blev skrinlagt sammen med Telia pressekonferencen.
Heller ikke TDC, der i modsætning til de andre nordiske teleoperatører, har valgt at fokusere på det danske marked, gjorde et større nummer ud af sin deltagelse, men havde dog sendt en delegation af sted.
Som den eneste af de tre store nordiske teleoperatører valgte norske Telenor at invitere pressen på besøg. Men det kan dog næppe betegnes som en hårdtslående nyhed, operatøren valgte at bruge tiden på.
Med koncernchefen Jon Fredrik Baksaas (billedet) som taler og med en snert af norsk alfaderlighed i emnevalget valgte Telenor at sætte fokus på internettets trusler mod vores alle sammen fremtid, børnene.
5 / 12
Big Data, NFC, Cloud, M2M-teknologi og LTE var blandt de hotte emner på årets mobilmesse.
6 / 12
Firefox kunne på konferencen melde om opbakning fra 17 operatører, der støtter selskabets operativsystem Firefox OS.
Håbet er at give konkurrence på markedet for operativsystemer, der er stærkt domineret af Googles Android og Apples iOS.
7 / 12
Den kinesiske netværksgigant, der trådte ind på smartphoneområdet for to år siden, har planer om at fordoble salget i år.
8 / 12
Ericsson har i samarbejde med Volvo lavet en ny bil med indbygget wifi og en masse sensorer, der giver Volvo-fabrikkerne mulighed for at følge bilen og ved hjælp af M2M-teknologi kommunikere med bilejerne.
9 / 12
Mobilmesse eller ej, handicappet skal holdes ved lige.
10 / 12
Når der ikke blev trykket på telefoner eller i hænder inde i konferencecentret, var der rig mulighed for at hænge ud i det spæde forår.
11 / 12
Mens kønsfordeling på messen helt klart var til mændenes fordel, kunne man dog visse steder opleve væsener fra en anden planet
12 / 12
Lufthavnen i Barcelona. Ericssons direktør i Danmark, Lars Tofft, på vej hjemad, her sammen med Kaj Juul-Pedersen, der selv har en fortid som direktør i Ericsson og Telia.
Sidstnævnte var på konferencen for at følge tidens trends og i sin egenskab af bestyrelsesformand hos et af de danske selskaber på dansker-standen, 2Operate.