En af de mest etablerede harddisk-producenter, amerikanske Seagate, bliver taget af børsen og overtaget af en gruppe private investorer.
Den samlede transaktion indbringer disse investorer 155 milliarder kroner (20 milliarder dollars), men så meget er harddisk-produktionen slet ikke værd. Hovedparten af beløbet, 140 milliarder kroner (18 milliarder dollars), fremkommer ved, at Veritas Software køber sine aktier tilbage fra Seagate.
I dag ejer Seagate en tredjedel af Veritas, som udvikler software til back-up. Seagate fik aktierne, da Veritas købte Seagates Software Network and Storage Management Group i maj sidste år. Dengang var Veritas-aktierne 21 milliarder kroner værd (2,7 milliarder dollars), men siden er værdien mere en seksdoblet.
Veritas ville have sine aktier tilbage til investorerne for at sikre sig mod en fjendtlig overtagelse, hvis Seagate skulle sælge. For Seagate gælder det om at sikre investorerne et udbytte i form af Veritas-aktier og kontanter.
Undervurderet
Seagates ledelse mener, at investorerne har vurderet selskabet alt for lavt. Derfor så de kun løsningen med at tage selskabet af børsen. Nu bliver Seagate det største selskab i Silicon Valley, som ikke er børsnoteret.
Selve Seagates harddiskproduktion og aktiviteter inden for blandt andet Storage Area Network (SAN) bliver overtaget af en gruppe private investorer og ledelsen for 15,5 milliarder kroner (2 milliarder dollars). I spidsen for de private investorer står Silver Lake Partners og Texas Pacific Group.