Artikel top billede

Windows Phone 7 skal vinde på tæt integration

Det er integrationen med Office og Sharepoint, der skal sikre Microsofts Windows Phone 7-styresystem succes i erhvervslivet. Her kan du se mulighederne.

New Orleans: Da Microsoft i februar præsenterede sin nye smartphone-styresystem, Windows Phone 7, var det først og fremmest smarte forbruger-features, der blev lagt vægt på.

Det handlede om muligheden for at tjekke og opdatere sociale netværk direkte på startskærmen, muligheden for at spille spil via Xbox Live og muligheden for Zune-inspireret afspilning af video og musik.

IDC's danske teleanalytiker, Brian Troelsen, satte i den forbindelse spørgsmål ved, om den slags features er nok til at overbevise it-cheferne ude i virksomhederne om, at det nye Windows-styresystem er den rette vej frem.

På Microsofts store TechEd-konference, der finder sted i denne uge i New Orleans, har selskabet dog lagt vægt på, at Windows Phone 7 er som skræddersyet til virksomhederne.

"Vi indså, at det virkelig var tid til forandring, og vi har ændret Windows smartphone-platformen markant over de sidste 18 måneder," sagde Terry Myerson, corporate vice president for Windows Phone Engineering, i sin præsentation af erhvervsmulighederne i Windows Phone 7.

Han forklarede samtidig, at adskillelsen mellem privat- og arbejdsliv ikke giver den store mening, når det kommer til smartphones.

"Telefonen er den mest personlige enhed, vi har. Folk bruger deres arbejdstelefon til meget private formål hele tiden."

Han fortalte, at Microsoft både har fokuseret på tre hovedområder i udviklingen af Windows Phone 7: designet, platformen og hardwaren.

Det sidste er sket i et samarbejde med hadrwareproducenter som Qualcomm, LG, Samsung, HTC, HP, Dell, Sony Ericsson og Toshiba, men det er endnu sparsomt med oplysningerne om, hvilke telefoner, der kommer fra hvilke leverandører, og hvornår det vil ske.

En helt ny tankegang

Terry Myerson fortalte i sin præsentation, at Microsoft i udviklingen af Windows Phone 7 tog udgangspunkt i populære smartphone-brands som iPhone, BlackBerry og Nokia - og sagde, at Microsofts kommende produkt skulle være noget helt nyt og anderledes.

Det har der siden annonceringen af Windows Phone 7 hersket generel enighed om, at Microsoft rent faktisk har opnået.

De største nyskabelser ved det nye styresystem er startskærmen, der indeholder liveopdateringer af sociale netværk, e-mail, kalender og mange andre ting.

Man skal altså ikke åbne for applikationer eller andet for at se, om nogen har kommenteret på ens Facebook-profil eller sendt en mail, eller om man har aktuelle kalender-aftaler.

250
Sådan ser startskærmen ud.

"Vi kunne se, at folk går ind og ud af apps hele tiden, så vi så en mulighed for at gøre tingene mere simple for brugerne," forklarede Terry Myerson.

Alle informationerne er samlet i forskellige "hubs" - eksempelvis mennesker, billeder spil og musik og video.

For at skelne mellem arbejds- og privatliv kan du flippe frem og tilbage mellem to hoved-skærme, så tingene på den måde kan holdes adskilt.

Her er Microsofts mulighed

Det er ingen hemmelig, at Microsoft i de senere år har været kørt bag af dansen på smartphone-markedet, hvor det er iPhone- og Android-telefonerne, der har nuppet det meste af rampelyset.

Det har Microsoft erkendt, og det er derfor, man er startet helt forfra med et nyt styresystem.

Microsofts chance i forhold til erhvervskunderne er uden tvivl, at integrationen til andre Microsoft-produkter ligger lige for. Det gjorde Terry Myerson i sin tale ikke overraskende en ihærdig indsats for at dokumentere.

Sådan fungerer Microsoft-integrationen

Når du eksempelvis klikker på en person under menneske-hub'en, ser du alle nyheder og informationer om den person. De bliver trukket ned på telefonen fra eksempelvis Facebook og Twitter, men også fra Exchange-serveren, så du eksempelvis kan se, hvilke aftaler du har med personen og din mail-kommunikation med netop denne person.

En anden fordel er, at man i mail-klienten kan sortere mails på kryds og tværs, så man eksempelvis kun ser de mails, der er markeret med et "flag" og altså er ekstra vigtige.

"Virksomhederne er meget centrale i det her. Vi er meget fokuserede på Exchange-integration og på, at udviklerværktøjerne også fungerer sammen med Windows Phone 7," sagde Terry Myerson i sin præsentation i New Orleans.

"Vi ønsker, at telefonen skal være sikker i form af eksempelvis Exchange-policies, og at der skal være tæt integration med Microsoft-miljøet i det hele taget," sagde Terry Myerson.

Hvis man ser en PowerPoint-præsentation på en Windows Phone 7-telefon, opfører den sig præcist som i desktop-versionen af Office, så man kan se alle animationer, der anvendes i præsentationen.

I Windows Phone 7 er der blandt andet også fuld integration med Sharepoint, så du kan åbne Sharepoint-workspaces via en mobilklient.

"En af de mest interessante ting i et virksomhedsmiljø er integration. Du kan arbejde med dine Office-dokumenter på en måde, som det ikke er muligt på andre telefon-plaforme," lød løftet fra Microsoft.

En svær opgave

Ikke alt ved Windows Phone 7 vækker dog begejstring. Muligheden for at udvikle applikationer har skabt en del undren, fordi Microsoft har besluttet kun at tillade Silverlight- og XNA-applikationer på platformen.

Samtidig skal udrulningen af en virksomheds-applikation ske gennem den almindelige "app store", hvor man dog så har mulighed for kun at gøre den tilgængelig for en lukket kreds.

Gamle Windows Mobile-applikationer vil heller ikke kunne fungere på den nye platform, og det er nok en af forklaringerne på, at Microsoft har valgt at supportere Windows Mobile 6.5 i fremtiden også.

"Vi forventer, at de fleste brugere vil anvende Windows Phone 7, men vi forventer også, at der også vil være nogle, der ønsker Windows Mobile 6.5," forklarede Tery Myerson i sin tale.

Uanset fordele og ulemper ved måden, Windows Phone 7 er skruet sammen på, er Microsoft på en svær opgave.

Da analysehuset Gartner offentliggjorde tal for smartphone-markedets udvikling i hele 2009, fremgik det, at Windows Mobile måtte sig henvist til fjerdepladsen efter et fald fra 11,8 procent til 8,7 procent.

Vinderen i 2009 blev i stedet Apples iPhone OS, der sneg ind på tredjepladen ved at øge markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent. Også Android og Research In Motion (Blackberry) på andenpladsen oplevede vækst, mens Symbians markedsandel faldt fra 52,4 procent til 46,9 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere