Artikel top billede

TDC frygter international antipirat-aftale

TDC tror ikke på Lene Espersens forsikringer i forbindelse med omstridt antipirat-aftale. Teleselskabet frygter tvangsindgreb over for kunder.

Udenrigsminister Lene Espersens (K) forsikringer på Europaudvalgsmødet i fredags lyder som en gentagelse af EU-Kommissionens forsikringer.

Det mener strategikonsulent Allan Bartroff fra landets største internetudbyder, TDC, der som eneste repræsentant for de danske teleselskaber mandag er til stede ved Europa-Kommissionens informationsmøde om den omdiskuterede antipirat-aftale ACTA.

Informationsmødet er sat i verden i kølvandet på den massive kritik af manglende offentlighed omkring ACTA, som forrige uge kulminerede i en resolution, hvor Europa-Parlamentet krævede offentlighed om de mystiske forhandlinger.

Så sent som i fredags forsikrede den danske udenrigsminister, Lene Espersen, over for Folketingets Europaudvalg, at aftalen ikke vil betyde tredjepartsansvar for danske internetleverandører, at aftalen ikke vil forringe danske internekunders adgang til nettet, og at hun vil arbejde for åbenhed omkring den hemmelige antipirat-aftale.

Men når Danmarks største teleselskab sammen med resten af den europæiske telebranche interesserer sig for den internationale pirataftale, har det helt klare årsager, fortæller Allan Bartroff:

"I de læk, vi har set fra ACTA-aftalen, ligger der tilsyneladende noget om, at signaturstaterne, altså dermed EU og Danmark, skal forpligtige sig til at få internetleverandørerne til at iværksætte nogle tiltag," siger han.

Hvor lødige er de her læk?

"Jeg tror, at de er overordentlig lødige. Der er slet ikke nogen tvivl om, at den der sammenstilling af EU og USA-positioner, den er usædvanlig lødig," siger Allan Bartroff.

Dermed er frygten hos de europæiske teleselskaber altså, at ACTA-aftalen vil tvinge internetleverandørerne til at indgå handler med landene for at undgå direkte ansvar for kundernes eventuelle piratkopiering på internettet.

"Den trussel, jeg rigtig kontant ser for os (teleselskaber, red.) i ACTA-aftalen er, at man siger: Fint nok, internetleverandørerne kan blive friholdt for formidlingsansvar, hvis de iværksætter nogle bestemte tiltag som eksempelvis et samarbejde med rettighedshaverne," siger Allan Bartroff.

"Hvis vi nu stiller sådan en model op, hvor vi lover at skrue ned for hastigheden, sende breve ud, eller i sidste ende klippe forbindelsen, så er vi - i forhold til den læk vedrørende ACTA-forpligtelserne, vi har set - friholdt for yderligere ansvar," siger Allan Bartroff.

Lene Espersen sagde jo specifikt til Europaudvalgspolitikerne i fredags, at der ikke bliver tale om, at danske internetleverandører skal have ansvar. Tror I ikke på hende?

"Jeg kunne have min tvivl. Men grunden til at vi har gået så meget op i det sammen med ETNO er at få skabt så meget støj, at Kommissionen forhåbentlig ikke vil skrive under på noget, som kan forpligtige medlemslandende til at arbejde for en frivillig "indirekte pres"-aftale," siger Allan Bartroff.

Dermed er der ifølge telebranchen trods udenrigsministerens forsikringer stadig meget mystik og usikkerhed om ACTA-aftalen.

"Hun gentager det, som kommissionen siger, at vi ikke går ud over EU-reglerne og EU-direktiverne, og således vil der ikke være nogen problemer," siger Allan Bartroff.

Men telebranchen i hele Europa er stadig bekymret for den omdiskuterede internationale antipirataftale, fastslår Allan Bartroff fra en "rigtig godt besat" mødesal i EU-bygningen på Rue de la Loi Bruxelles.
.
"Den kan blive rimelig konkret både for teleselskaber og kunder," siger Allan Bartroff.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere