Artikel top billede

Nu kaster piraterne sig frådende over Windows 7

Windows 7-licensnøgler kan købes til en tredjedel af prisen på en lang række mere eller mindre lyssky hjemmesider. Microsoft ønsker ikke at kommentere på sagerne.

Windows-fabrikken Microsoft bryster sig over et salg på 90 millioner versioner af selskabets nyeste styresystem, Windows 7, siden lanceringen den 22. oktober 2009.

Men der er samtidig begyndt at florere mere eller mindre lyssky versioner af operativsystemet på diverse torrent-sites og handelshjemmesider som Den Blå Avis og auktionshjemmesiden QXL.

Interesserede kan købe styresystemet til under 500 kroner stykket, hvor sælgeren efter bedste evne garanterer for, at det er den ægte vare, man får lov til at installere på sin pc.

Rasende forhandler

En dansk Windows-forhandler, som Computerworld har været i kontakt med, er godt og grundigt træt af at se Microsoft-licensnøgler til Windows 7 gå som varmt brød på blandt andet torrent-sitet Danishbits.org. for en pris på 475 kroner, mens han selv er tvunget til at sælge licenserne til omkring den tredobbelte pris.

Windows-forhandleren mener, at der umuligt kan være tale om et ærligt salg, fordi en gros-prisen hos Microsoft ligger et pænt stykke over salgsprisen på 475 kroner.

Sælgeren, "Futter123", hævder dog hårdnakket, at det drejer sig om ægte retail-nøgler, parallelimporteret til 32 og 64 bit på alle sprog, og nøglerne sælges "så længe lager haves hos Microsoft".

"RETAIL må bruges på alle maskiner, sælges alene," hedder det blandt andet på sitet, hvor man henter sin Windows 7. Han skriver samtidig, at Microsoft tager den største del af kagen i salget.

Wupti - en ægte Windows 7 Ultimate

Selve salget foregår ved, at man henter Windows 7 og derefter via et underdomæne hos Jeposalg indbetaler 475 kroner hos netbetalingsservicen eWire eller på en konto i Jyske Bank, hvor man skal notere sit Danishbits-brugernavn og mailadresse for at få tilsendt nøglerne.

Eller som sælgeren, "Futter123", selv forklarer:

Hvad siger sælgeren til slagtilbuddet?

"Du downloader softwaren her (Danishtbits.org, red.), som er urørt software fra MS egen hjemmeside. Så bruger du produktnøglen og wupti, du har en 100% genuine windows 7 ultimate, som kan opdateres og aktiveres."

Flere brugere på Danishbits.org takker for en god og hurtig handel af Windows 7-nøglerne.

Hvad siger sælgeren?

Computerworld har kontaktet sælgeren, "Futter123", der går under det borgerlige navn Jesper Porup. Han erkender straks, at han sælger Windows 7-nøglerne til 475 kroner på blandt andet Danishbits.org.

Han understreger samtidig, at han sælger nøglerne på lovlig vis.

Men Jesper, hvordan kan det lade sig gøre at sælge nøglerne så billigt?

"Det har jeg da ikke lyst til at snakke om."

Hvorfor ikke?

"Jamen, hvorfor skulle jeg?"

Der står på danishbits.org, at nøglerne er parallelimporterede. Hvordan kan det lade sig gøre at sælge Windows 7-nøgler til en tredjedel af den pris, som andre forhandlere er tvunget til?

"Nu er jeg jo ikke forhandler."

Men du sælger jo nøglerne. Hvor har du dem fra?

"Ja, det er et godt spørgsmål. Det er jeg ikke interesseret i at gå videre med."

Hvorfor sælger du ikke bare nøglerne fra din egen hjemmeside, Jeposalg.dk, i stedet for at sælge på et torrent-site som Danishbits.org?

"Jamen, hvorfor skulle jeg gøre det? Salget er jo for at hjælpe brugerne. Det er jo en del af [konceptet på] siden."

Det virker lidt lyssky at sælge licensnøglerne på et torrent-site. Hvorfor gør du det?

"Det er åbenbart der, hvor der er bedst marked for sådan noget."

Hvad siger Microsoft til, at du sælger nøglerne til en tredjedel af prisen i forhold til alle selskabets danske forhandlere?

"Pas. Prøv at spørge dem."

Microsoft ønsker ikke at uddybe

Og det har Computerworld naturligvis forsøgt ved også at spørge om, hvordan parallelimport og ægte Windows 7-nøgler hænger sammen

Men Microsoft ønsker på nuværende tidspunkt ikke at lade sagen udspille sig i pressen.

"Vi er bekendte med Danishbits eventuelle indblanding i direkte eller indirekte distribution af Windows 7 Ultimate nøgler. Jeg kan for nuværende desværre ikke uddybe sagen ydereligere," lyder det i en mail fra Anne-Mette Stoltze, der er ansvarlig for bekæmpelse af piratkopiering hos Microsoft Danmark.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere