Når nogle døre lukker, åbner andre.
Det var det, der skete for Finn Helmer i november sidste år, da 15 elselskaber allierede sig og meddelte, at de vil lukke adgangen i deres fibernet for fremmede udbydere.
Problemet for Finn Helmer opstod, fordi hans fiberselskab, ComX, har cirka 25 procent af sine kunder hos Syd Energi, som blev en del af den lukkede fiberalliance.
Kort forinden havde TDC dog købt DONG's fibernet i hovedstadsregionen, og selskabets topchef, Henrik Poulsen, meldte med det samme, at fibernettet bliver åbent for fremmede udbydere. Og Finn Helmer oplyser nu, at han overvejer at rykke ind i teleselskabets net.
"Ja, vi henvender os og spørger om lov, men så må vi selvfølgelig se, om vi får lov og de rette betingelser. Men ja, vi vil gerne," fortæller Finn Helmer.
TDC opsagde kort før nytår aftalerne med de eksisterende udbydere i fibernettet, men det er ifølge teleselskabet for at genforhandle aftalerne ud fra en ny forretningsmodel.
Forhandler med Syd Energi
Der bliver derimod ikke tale om genforhandling i fiberalliancens netværk. Alliancens talsmand, Kim Frimer, har tidligere udtalt, at de fremmede udbydere skal forlade fibernettet, når de eksisterende aftaler udløber.
Det bliver muligvis også tilfældet for ComX, men Finn Helmer håber på at få en aftale på plads. De forhandlinger har fundet sted siden november.
"Ja, vi snakker stadig sammen, og vi leverer stadig (i Syd Energis net, red.). Og vi skal blive ved med at levere til udgangen af året, så der er ikke sket spor," fortæller han.
En mulighed kunne være, at ComX blev en del af elselskabernes fælles fiberprojekt.
"Jeg afviser det stadig ikke, men der bliver ikke snakket om det. Men det har jeg stadig ikke afvist. Jeg er jo åben for hvad som helst. Vi skal bare videre og lave noget fiber til hjemmet," siger Finn Helmer.
Tidligere har Kim Frimer også fortalt Computerworld, at tjenesteudbyderen Dansk Bredbånd lever på lånt tid i de fibernet, der står til at blive lukket. Bestyrelsesformanden for Dansk Bredbånd, Svenn Dam, mener dog, at selskabet også i fremtiden kan levere i hovedparten af nettene.