Adobe er inden for de seneste måneder blevet angrebet af en hær af hackere, der utallige gange har forsøgt at trænge igennem selskabets populære applikationer.
Selskabet har meldt ud, at det vil fikse hullet 12. januar i det nye år.
Den melding er simpelthen bare ikke god nok, mener lederen af den danske sikkerhedsorganisation DK-Cert, Shehzad Ahmad.
"Jeg synes, det er beklageligt, at der går så lang tid med at lukke sikkerhedshullerne. Responstiden fra hullet bliver opdaget, til det rent faktisk bliver lukket, er alt for lang," siger Shehzad Ahmad.
Han maner derfor til forsigtighed med at benytte selskabets Reader-program til at læse PDF-filer med.
"Indtil hullerne bliver lappet, skal man være ekstrem forsigtig med at åbne PDF-filer. Jeg vil sige, at man skal bruge dem så lidt som muligt - især når det er PDF-filer fra hjemmesider, som man ikke kender i forvejen," siger Shehzad Ahmad.
Applikationer med smadrede vinduer
Han vurderer, at den lange lappetid skyldes sikkerhedsfirmaernes udvikling af lappegrejer samtidig med, at kunderne skal være hurtigere til at sikkerhedsopdatere.
Shehzad Ahmad pointerer, at det generelt gælder alle sikkerhedshuller, som i stigende omfang bliver fundet i applikationer fra selskaber som Mozilla, Adobe og Microsoft frem egentlige styresystemer.
"I et styresystem skal du igennem en firewall, og det kan være meget svært. Applikationer er derimod vores vindue ud til verdenen. Derfor er det oplagt for hackerne at angribe programmer med adgang til internettet," siger han til Computerworld.
På en nyligt offentliggjort liste over de applikationer med flest rapporterede sikkerhedshuller ligger Adobe på en andenplads klemt inde af Mozilla og Microsoft, som ligger henholdsvis nummer et og to på den liste.