Læs også: Disse teknologi-trends skal du holde øje med i 2010.
Sikkerheden på mobile enheder optager Rasmus Sørensen, underdirektør med ansvar for it hos Bankdata.
Selskabet er et bankejet udviklingsselskab, som driver og udvikler it for Sydbank og 13 andre mindre pengeinstitutter.
"Vi har en mobility-løsning, som skal kunne replikere mail, kalender, opgaver og den slags alle steder 24 timer i døgnet på en sikker måde," siger Rasmus Sørensen.
Sikkerhed er et nøgleelement
Han understreger, at sikkerhed er et nøgleelement i netop sådan en løsning, når der er tale om systemer, der i princippet er koblet op til bankernes systemer.
"Sikkerhed er meget vigtigt for os og for vores kunder i bankerne," siger Rasmus Sørensen.
Han tilføjer, at Bankdata nu bruger et system fra danske Excitor, som både administrerer mobiltelefoner og SIM-kort og sletter data på telefonen, hvis SIM-kortet fjernes.
Nummer to på årets liste optager Rasmus Sørensen fra Bankdata meget, for it-virksomheden, der leverer it-understøttelse ud af huset, skal være med på den nyeste udvikling.
"Det handler om at øge kvaliteten i arbejdet. Vi er en af de virksomheder, som fokuserer på fuld integration af vores mobile løsninger," siger Rasmus Sørensen.
Skal kunne flytte rundt
Ud over løsningen til mobiltelefoner drejer det sig om at kunne flytte rundt på medarbejderens arbejdsmiljø uafhængig af, hvor medarbejderen er.
"Vi har mobile arbejdspladser, så ligegyldigt hvor man er, kan man koble op til arbejdspladsen. Det gør vi med en Citrix-løsning," siger Rasmus Sørensen.
De teknologiske muligheder er efterhånden ved at være så store, at Bankdata faktisk holder lidt igen.
"Noget af det, vi diskuterer, er for eksempel, om man skal kunne tilgå en bankapplikation uden for bankens åbningstid eller hjemmefra. Det er jo et sikkerhedsspørgsmål, men mulighederne er der," konstaterer Rasmus Sørensen.
Læs også om Topdanmarks syn på de vigtgste trends.
Derfor er gevinsten så åbenlys
Bankdata og de banker, som virksomheden servicerer, har allerede haft stor glæde af de mere fleksible it-systemer.
Tilfredse medarbejdere
"Der er ingen tvivl om, at vi får noget ud af det. Vi får tilfredse medarbejdere, der kan arbejde med den nødvendige fleksibilitet, og det er også godt i forhold til hjemmearbejdspladser. Det giver stor medarbejdertilfredshed," understreger Rasmus Sørensen.
Hos Bankdata i Fredericia er Rasmus Sørensen også en ivrig fortaler for virtualisering.
Faktisk mener han, at Bankdata nærmest har overhalet den grønne bølge indenom med virtualisering allerede for fem år siden.
I dag arbejder Bankdata med virtuelle desktoppe, og ifølge Rasmus Sørensen er der en meget stor fordel ved virtuelle maskiner.
"Det er meget lettere at stille op. Du behøver ikke have en it-mand ud for at sætte et stik i en stikkontakt," siger Rasmus Sørensen.
Generationsskifte
Han fortæller, at Bankdata dog stadig forsøger at få endnu mere ud af virtualisering, og lige for tiden er virksomheden midt i et generationsskifte i forhold til den Citrix-platform, som Bankdata kører.
"Ud over øget driftsstabilitet regner vi med at få nye teknologiske muligheder," siger han.
Han forklarer, at den nye platform blandt andet skal gøre det muligt at streame applikationer:
Det betyder, at man kan køre for eksempel to versioner af Word samtidig. Men der er stadig problemer i forhold til de virtuelle miljøer, understreger Rasmus Sørensen.
Et af dem er manglende understøttelse af streamet video. Måske kan det være med til at sikre virtualisering en plads på næste års liste også.
Det er i hvert fald IDC's konklusion.
Analysehuset har i år vurderet, at der kan virtualiseres omkring tre gange så mange servere, som i dag.