15. december holder Skatterådet et møde, hvor rådets medlemmer afgør, om tv også må indgå i bredbåndspakker, der er omfattet af multimedieskatten.
Teleselskaberne får dermed først et endeligt svar to uger før, at den ny lov træder i kraft.
"Generelt er det som erhvervsvirksomhed utrolig utilfredsstillende, at lovgivningen har så ringe en kvalitet, at den ikke engang tager stilling til de fænomener, der er på det tidspunkt, hvor den bliver til," siger juridisk direktør Jens Ottosen-Støtt fra Telia.
Telia har i øjeblikket et bredbåndsprodukt, hvor tv indgår, men det er kun rettet imod privatkunderne.
Det er ellers muligt at lancere medarbejderbredbånd med tv eller musik, hvis det er ydelser, "som ikke kan udskilles og må anses for sædvanlige." Det fremgår af lovforslaget, der ligger til grund for multimedieskatten.
"Vi synes, at den beskrivelse, der er, er noget uklar. I hvert fald hvad tv angår må vi konstatere, at man taler om, såfremt det er muligt. Men der står ikke noget som helst om, om det er på grund af udbuddet, teknik, juridiske aftaler eller hvad der er årsag til det, så det er meget, meget uklart, hvad man mener med det," siger Jens Ottosen-Støtt.
TDC tolker det som et ja
Landets største udbyder af telefoni og tv, TDC, tolker formuleringen i loven sådan, at tv godt kan indgå sammen med bredbåndsabonnementer. Derfor kører selskabet allerede nu reklamer for produktet HomeTrio Work.
Produktet er rettet imod virksomheder, der ønsker at tilbyde medarbejderbredbånd til ansatte. Pakken indebærer, at den ansatte får telefoni, internet samt digitale 30 tv-kanaler via bredbåndsforbindelsen.
"Efter vores opfattelse er tv-grundpakken i HomeTrio Work omfattet af multimedieskatten, men hvorvidt dette er tilfældet er ikke afgørende for vores lancering af HomeTrio Work. Vi lancerer HomeTrio Work, fordi vi fra virksomheder oplever stor efterspørgsel på en erhvervsudgave af den succesfulde HomeTrio løsning, som vi lancerede til private i januar," siger chef for public affairs hos TDC, Anders Thomsen.
De 30 tv-kanaler er en grundpakke, som hænger sammen med produktet, forklarer Anders Thomsen.
"Omvendt er det klart, at tilkøb af yderligere programpakker samt digital boks til brug for tv falder uden for multimedieskatten, da de ikke er integrerede i tjenesten," siger Anders Thomsen
Han har tidligere afvist over for Computerworld, at tv-pakken kan udskilles fra HomeTrio Work.
Udbydere afventer Skatterådets dom
De andre selskaber, som Computerworld har været i kontakt med, afventer den beslutning, som Skatterådet formentlig træffer 15. december. De er dog opmærksomme på de muligheder, der ligger i lovgivningen, hvis tv kan inkluderes i medarbejderbredbånd.
Stofa er et af de selskaber, der kan tilbyde tv, telefoni og internet, men selskabet har dog ikke lanceret en erhvervsløsning, der skal imødegå den ny multimedieskat.
"Vi har vores jurister til at kigge på det, men vi skal være 200 procent sikre, før vi lancerer det, så kunderne ikke ryger i en fælde," siger kommunikationschef Jesper Maack fra Stofa.
Et andet selskab, der ville kunne tilbyde medarbejderbredbånd med internet, telefoni og tv - såkaldt triple play - er Bredbånd Nord, der leverer bredbånd på fiber i Nordjylland.
"Nu når sagen er, som den er, så er det ligeså godt, at vi venter på, at Skatterådet får sagt, hvad de vil. Nu må vi se, hvad der kommer ud af det," siger direktør Carsten Jensen fra Bredbånd Nord.
Direktøren fra Bredbånd Nord tilføjer, at produktet helt sikkert kunne være et, som Bredbånd Nord ville overveje, hvis Skatterådet giver klart grønt lys på rådsmødet 15. december.
Telenor tvivler på tv-delen
Teleselskabet Telenor, der endnu ikke tilbyder triple play, afventer også den endelige dom.
"Vi mener ikke, at det (tv, red.) umiddelbart hører ind under, men der er meget tvivl omkring det her, og derfor er det også nødvendigt, at Skat kommer med nogle ret klare retningslinjer for, hvordan det skal tolkes," siger kommunikationschef Christian Wulff Søndergaard fra Telenor.
Telebranchen tordnede imod multimedieskatten, da politikerne strikkede den sammen. Nu er den dog en realitet fra årsskiftet, men den har skabt problemer, påpeger Telenors kommunikationschef.
"Vi håber, at der snart kommer den her klarhed, men der er ikke nogen tvivl om, at multimedieskatten totalt set har givet større tvivl og skabt større usikkerhed over for medarbejdere og virksomhed, end hvad der nok var forventet fra politikeres og myndigheders side," siger Christian Wulff Søndergaard.
Der er 19 rådsmedlemmer, som 15. december skal lægge låg på teleselskabernes tvivl.